A Simpson család vs. Stephen King

2013. május 01. - Jasinka Ádám

 A Simpson család filmet, aki látta, valószínüleg úgy kiáltott fel, mikor meglátta a thriller egyik legnépszerűbb írójának könyvét, hogy "A Simpson ezt már megcsinálta.". Ugyanis a 2007-es A Simpson család - A film kulcseseménye az, hogy a szennyezett város fölé egy burát emelnek, ezzel is elzárva a külvilágtól őket. 2009-ben pedig Stephen King megjelentette az Under The Dome, azaz A bura alatt című könyvét, aminek az alapötlete hasonlít az animációs sorozatból készült filmhez.

Under-Dome-Book.jpg

 A háttértörténet szerint az író már 1976-ban elkezdte kidolgozni ezt a történetet, csak félretette, hogy kiadhassa A ragyogás című könyvét. A Simpson családban pedig nem hagyhatták ki a hasonlóságot és egy 2010-es epizódban utaltak is rá. Ezt pedig a CBS-en képernyőre kerülő sorozat, az Under The Dome sem hagyhatja ki, ugyanis a harmadik részben vissza fognak utalni a FOX animációs sorozatára.

Spoiler!

 A harmadik részben a gyerekek A Simpson család -  A filmet fogják nézni, ezzel is utalva a hasonlóságra.

Spoiler!

 Szeretem az ilyeneket, amikor csatornától függetlenül, de van humora a készítőknek. Utalgatnak más sorozatokra nem feltétlenül a saját adón futó sorozatokra. Régen az Egy rém modern család a FOX-szal, mostanában pedig a 2 Broke Girls az, ami előszeretettel példálózik népszerű műsorokkal. De a The Big Bang Theory-ban is vannak elejtett megjegyzések, mint a spoileres rész, amiben a The Walking Dead-ről is szó volt.

Forrás: EW.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása