The New Normal – 1x22

2013. április 21. - Jasinka Ádám

 Ebből az NBC szitkomból, amit a Glee-t és az American Horror Story-t is jegyző Ryan Murphy készít három részt láttam. Az elsőt és a dupla évadzárót. A sorozat, aki nem ismerné tökéletesen belőhető. A színvilága, mind a díszleteket és mind a jelmezeket figyelembe véve hasonlít a Glee-re. Ezért is érzem műanyagnak azt a világot, amiben a sorozat játszódik.

vlcsnap-2013-04-21-17h23m08s141.png

 Magával a The New Normal-lal semmi nagy problémám sincs. Egy tipikus klisés, dramedy jellegű vígjáték, ami egyébként szerethető. Az első évadnak van eleje és vége, van egy történet benne, ami átível az évad részein.

vlcsnap-2013-04-21-16h34m12s214.png

 Az első részben megismert szereplők jelleme és látásmódja mind fejlődött és változott, mindenki jobb lett, megértőbb és a néző számára szerethetőbb. A kezdetben mindent ellenző hölgy, a főszereplő nő édesanyja az évadzáróban se nem rasszista, se nem homofób nem volt. Úgyhogy pozitív kicsengése van az első évadnak. De ha azt nézem, hogy ez és a többi fordulat klisés, akkor nincs több ebben a sorozatban, mint egy matinésávos előadás.

vlcsnap-2013-04-21-17h23m35s0.png

 Ezt nem negatív véleményként mondom. A minőség az első részhez képest nem változott, szóval az írókra és a színészekre sem lehet panasz. A humor az, ami egy sziktomnál azért a nézőket meg tudja tartani vagy elriasztani. Mondom ezt úgy, minta nem lenne evidens, de van nekem is olyan sorozatom, amit azért nézek mert szeretem a szereplőket, még ha nem is vicces annyira, mint amennyire szeretném. A The New Normal-ban kedves szereplők vannak. Az első részhez képest viszont az első évad utolsó két része együtt sem volt olyan vicces.

 Az első részben a főszereplő meleg párnak pedig elvállalta az édesanyja elől elköltöző nő, hogy lesz a béranyájuk, a baba pedig az utolsó részben megszületett. A meleg pár pedig összeházasodott. Ebből a szempontból, a lezártságot tekintve jó a sorozat, mivel nem akarták húzni az egészet a következő évadra. Persze ez lehet azért is, mert nem tudták a csatorna berendeli-e az újabb évadot.

 A The New Normal a humora miatt nem is, inkább a szereplőivel szerez nézőket. A sorozatot viszont nem érzem annyira jónak, hogy egy-két közepes poén miatt nézzem.

Értékelés: Az NBC szitkomjai közül a Go On és a The New Normal is közepes, viszont erős közepes. Nem a kiemelkedően vicces kategória, inkább a drámásabb történetvezetés felé billentették az írók a sorozatokat. Viccesek, de szerintem a szereplők megkedveltetése a cél. A csatornát nézve örülhetnek, mivel van két minőségileg erős sorozatuk, amiknek megbízható a humora.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása