Terence Hill – Alpesi őrjárat – 1x01

2013. április 20. - Jasinka Ádám

 Második nekifutásra úgy döntöttem, hogy nem száraz tényekkel kezdem a kedvcsinálót, hanem a sorozatról alkotott érzéseimmel. Ugyanis van egyfajta kellemessége. Nem tudom annyira megfogni, hogy mi az, de a táj, a szereplők és az egész sorozat lelkülete kedves. Ez azért meglepett, mivel nyomozós műfajúnak állították be Terence Hill legújabb sorozatát.

vlcsnap-2013-04-20-16h24m08s128.png

 A tizenkét részes mini sorozat gyönyörű helyszínen, az Alpok dél-tiroli részén játszódik és varázslatos a táj. Ugye ennyi nem kellene, hogy elég legyen egy sorozat kedveléséhez, de itt azért hozzájárul, hogy a jelenetek első osztályú hátteret kapnak.

vlcsnap-2013-04-20-16h21m36s119.png

 Terence Hill a főszereplő, aki a természetvédelmi körzet főerdésze, az állatok jó barátja, ismerője. Az olasz színész karaktere nem egy életvidám figura. Feleségét hegymászás közben veszítette el és azóta is nyomasztja a gondolat, hogy lehet, megmenthette volna. Ez okoz neki álmatlan éjszakákat. Zárkózott és visszafogott férfit alakít, aki nem csak természetet, hanem az állatokat is tiszteli és szereti.

vlcsnap-2013-04-20-16h22m51s79.png

 Az olasz színészek elég teátrálisan játszanak, heves kézmozdulatok és pörgős beszéd jellemzi őket, viszont utóbbit a szinkron miatt nem vesszük észre, előbbit pedig azért sem, mert nincs ilyesmi. Míg a Bud Spencer főszereplésével készült sorozat komédia jellegű és ezért is mutogat mindenki, addig ez egy fokkal szolidabb, természetfilm jellegű sorozat.

 A főszereplő ellentétje is szerepel a sorozatban, akit nem egy személy hanem két szereplő ad. Az egyikük, az állatokkal nem törődő, csak a hasznot néző polgármester. A másik pedig az új nyomozó, akit Nápolyból küldet a faluba. Ő neki minden szokatlan, allergiás a növényekre, nem szereti az állatok közelséget és a szabályokhoz is ragaszkodik.

 A kedvencem mégsem ő, persze Terence Hill-en kívül, hanem a kicsit esetlen, mókás, tisztességes és szerethető rendőr, aki az első részben az állomásra megy, hogy a kapitányságra hozza az új nyomozót. Egy igazán kedvelhető szereplő ő, a tipikus példája annak az embernek, aki a természethez közel, minden modern (plázák, nagyvárosok) dologtól messze él és ennek megfelelően szelídebb is.

 Ezért érzem, főleg a sorozat első részének nézése közben, hogy nyugtat az, amit látok. Na, de viszont volt nekünk nyomozásunk is a részben, ami úgy is mondhatom jó jelenetekkel lett felvezetve. A nyomozás nem a számítógépes technika segítségével zajlott, hanem, mint Sherlock Holmes, nyomok után kutattak, lábnyomokat követtek és ezekből következtettek. Ezt nem gyorsan, látványos jelenetek között tették. Keveselltem az izgalmat, a nyomozást a sorozatból és itt tényleg meg is bicsaklik a billentyűzetem, mert nem is kellett volna több bele.

 Valahogy tetszett. Nem tudom megmondani, hogy miért, de tetszik. A rész végén, a nyomozás megoldása suta volt és a tettes elkapása sem tetszett, de ez nem veszi el a kedvem tőle, mivel csak ebben találtam kivetni valót. A történet alapjait tisztességesen megírták és a szereplők is beazonosíthatók.

Értékelés: Jobban tetszik, mint Bud Spencer új sorozata. Persze csak annyiban hasonló a stílusuk, hogy nyomozósak, mert egyikük a komikus irány felé, míg másikjuk a dráma felé vitte a történetet. A dráma jobban bejött és erős közepes sorozatnak érzem a Terence Hill főszereplésével készült sorozatot.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása