Suburgatory – 1x01

2013. március 17. - Jasinka Ádám

 A magyar címen A kondom el van vetve, vagy Kertvárosba száműzve egy olyan vígjáték sorozat aminek a nézése közben nem csak az Aqua együttes slágere a Barbie Girls jut eszembe, hanem egy olyan sorozat amiben a Desperate Housewives féle kertvárosi sznobságot vegyítik a Modern Family elvetemültségével. A végeredmény? Közel sem a legjobb szitkom pilot, amit láttam, viszont van egy jó kis hangulata, igaz cukormázzal leöntve.

vlcsnap-2013-03-17-10h16m52s206.png

 Az alapötlet az, hogy a főszereplő férfi lánya, Tessa a fiókjában tart egy doboz óvszert, amit az apja megtalál és kioktatás közepette elköltöznek „a világ végére”, kertvárosba. Tessa édesanyja nem él velük és ezt a nézőknek minden jelenetben elmondják, s látjuk, hogy a műanyag világban élő nők hogyan másznak rá a férfira az pedig hogyan ügyeskedik ki belőle.

vlcsnap-2013-03-17-10h17m41s222.png

 A sorozattal, így első részt látva nem sok problémám van. A színészek nem rosszak, a poénok inkább a helyzetkomikumokban vannak, mintsem a dialógusokban. A díszletek kicsit taszítóak, élénk, már-már rikító színek nem csak az épületeken, a jelmezeken vannak, hanem a szereplők haj- és bőrszíne sem az a tipikus.

vlcsnap-2013-03-17-10h27m10s22.png

 A szereplők közül a főszereplő apa-lánya páros az, akik kicsit ki vannak dolgozva, persze érdekesen, mivel a lány az, aki komolyabb, felnőttesen viselkedő, az apja pedig csetlő-botló, a rá nyomuló nők közelében zavarban levő hapsi. A kertváros lakói pedig szinte ugyanolyanok, azok akiket megismertünk. Unatkozó, szépségszalonba járó, kertet locsoló háziasszonyok, elkényeztetett, beképzelt gyerekek, akik flegmák az iskolában, és kirekesztik azokat, akik furcsák, nézői szemmel a normálisak.

 Nekem unalmas volt kicsit a sorozat első része. A furcsa helyzetek viccesek voltak és ezekért tényleg jó nézni, mert nem veszi komolyan a drámás történetet, viszont megmutatja, hogy milyenek a „gazdagék”, a kicsit felszínes emberek. De jópofa és élvezhető.

 Amitől különlegesebb, mint más vígjáték sorozatok az a narrálás, ugyanis a főszereplőnő Tessa narrálja a jeleneteket. De ez és néhol eltalált jelenetek nem tűnnek elégnek ahhoz, hogy ez egy jó, és nem egyszerű sorozat legyen.

Értékelés: A Suburgatory egy közepesen érdekes és vicces sorozat. A hangulata jó, és a poénok is tetszenek, de unatkoztam, vagyis inkább nem volt izgalmas annyira az első rész, hogy azt mondjam, ez tetszik. Az alapötlet egy kevert sorozatra emlékeztet, ami hol helyszínt, hol karakter típusokat vett át más sorozatokból és ezért is éreztem azt, hogy egyszerű a sorozat. A hangulata és stílusa viszont beazonosítható, kicsit olyan, mint a szintén ABC-s GCB, csak kevesebb drámával.

5/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása