Anger Management – 2x01

2013. február 27. - Jasinka Ádám

 A Charlie Sheen fémjelezte vígjáték sorozat első részéről és évadáról jó véleménnyel voltam, dicsértem és tényleg tetszett is, ugyanis a Two And a Half Men első évadainak humorát idézte fel. Az FX csatornával kötött szerződés szerint, ha az első tíz rész után berendeli a csatorna a folytatást, akkor kilencven részt le kell gyártani, a tömeggyártású poénok minőségét pedig ismerjük, nem lehet annyira jó. A nézők pedig a kezdeti 5-6M-ós nézettségű részek után az első évad fináléjára már csak 2M-ós nézettséget tudtak elérni a sorozatnak. A második évad pedig sorozatminimum nézettséget hozott a csatornának.

ag.png

  • "...mint az Ádám és Éva, nem Ádám és Géza."

 A második évad első része viszont érdekes volt. Látszik rajta, a poénokon mindenképp, hogy az íróknak kilencven részt kell megírniuk, és nem lehet egy epizódban minden másodpercben eldurrogtatni valami újdonságot, mert azt nem lehet kreativitással bírni. Viszont a ló másik oldalára sem szabad átesni, ami a második évadnyitó részében majdnem összejött, azaz majdnem unalmas részt írtak.

ag2.png

 Az első rész ugyanis üresjáratokkal teli, klisés, és már kiszámítható poénokkal teli rész. Persze, lehet, hogy én néztem sok ilyen sorozatot és ismerem már a poénok felépítését, de ennyire szakember nem vagyok, sőt. Jó poénok voltak, és ötletes jeleneteket is tartalmazott, de valahogy nem az a jó, pörgős, vicces sorozat a második évad első része alapján.

ag3.png

 Maga Charlie Sheen is elvihetné a hátán a sorozatot, de közepesnek éreztem a karakterét ebben a részben. Nem szeretek annyira ilyen véleményt írni, de egy közepes és semleges rész a második évad első része, ami probléma. Az első évadot szeretem, nem csak azért, mert az egyik kedvenc szitkom színészem a főszereplő, hanem mert vendégszereplő volt Martin Sheen is, és a poénok tényleg jók voltak.

 A részben Charlie levelet kap a nővérétől, aki újszülöttbulit rendez, amire meghívja Charlie-t. Persze a főszereplő egyedül nem mer elmenni oda, mivel nincs jó viszonyban a nővérével ezért elviszi magával a terapeutáját, „nem” barátnőjét. A csoportjában pedig Ed lánya is bekerül a képbe, aki szereti az autókat, férfias ruhákat, ezért leszbikusnak nézik és Patrick elmondja Ed-nek, a lánya a nőket szereti. A történet ez, és a viccesebb a Patrick és Ed jelenetei voltak, de a poénok és az egész, valahogy klisés és tényleg unalmas volt kicsit.

Értékelés: Az első rész lehet csak ilyen, a poénokat lehet nem nekem írták most. De a nézettség alapján a humor színvonala nem lesz olyan, mint az első évadban. Jó lenne látni kiszólásokat, akár a Two And a Half Men felé, akár másik sorozatok irányába, és élcelődösebb poénokat hallani. A helyzetkomikumok is jók az első évadban, a második évad első részében viszont nekem nem viccesek. A sorozaton az sem segít, hogy egy rutinos vígjáték sorozat rendező, Gerry Cohen is rendez epizódokat. A humora az első évadhoz képest nem szórakoztató szerintem.

5/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása