A gyónás - Kiefer Sutherland a bérgyilkos

2013. február 04. - Jasinka Ádám

 Kiefer Sutherland a 24 után egy websorozatban és a Touch című sorozatban is szerepel, de egyik sem olyan, mint a nyolc évados FOX sorozat. Az eredeti címén The Confession egy websorozat, ami egy bérgyilkosról szól, aki furcsa dolgot tapasztal és ezért megy el a templomba, gyónni.

vlcsnap-2013-02-04-15h34m52s7.png

 Először is, érdekességek. A websorozat zenéjét az a Sean Callery szerezte, aki a 24 jó sorozatzenéjét írta. A másik érdekesség pedig a szinkron. John Hurt, a pap, Fülöp Zsigmond, Kiefer Sutherland pedig Dózsa Zoltán hangján szólal meg. Mi az érdekesség? Az, hogy a 24-ben Dózsa Zoltán Tony Almeida szinkronhangja volt.

vlcsnap-2013-02-04-15h35m28s109.png

 A sorozat készítője Brad Mirman, a két főszereplő pedig John Hurt és Kiefer Sutherland. A bérgyilkos karaktere közelebb áll Jack Bauer-éhez, mint a Touch-ban alakított Martin Bohm-é. Az alaptörténet az, hogy a bérgyilkos, munkája közben látja, hogy az a férfi, akit meg kell ölnie imádkozik, azaz kér időt, hogy imádkozhasson, majd miután befejezte békés lett. Kiefer Sutherland karaktere pedig nem érti, hogy hogyan lehet hinni valamiben.

vlcsnap-2013-02-04-15h37m50s245.png

 A sorozat első része majdnem hét perc, ugye websorozat, és tetszik. A hangulata és a főszereplő karaktere is jó, ez már Jack Bauer-esebb, mint a Touch-ban játszott férfié. A vallásos téma mindig is érdekes, mind filmben, mind sorozatban, hiszen a szabadabb kritika miatt a vallásos, egyházi emberek megsértődhetnek. A sorozat azonban az első részben nem ment neki a vallásnak.

Értékelés: Egy rész után, egy websorozat epizód megnézésével nem lehet a sorozatról, és a részről sem olyan kritikát írni, pontot adni, amivel visszaadom a sorozatot. De pontozok, mivel a hangulata jó a sorozatnak, és a színészek is jók.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2013.02.04. 17:51:25

Nézd végig, megéri. Ez csak a felvezetés volt.

Jasinka Ádám 2013.02.04. 17:54:54

Nézem. Kiefer Sutherland minden mennyiségben.
süti beállítások módosítása