Képernyőn a magyar Hogyan készült?

2012. december 10. - Jasinka Ádám

 A Hogyan készült? című sorozatot a Discovery Channel vetíti. A sorozat nagyon jó, és mindenképpen érdekes, hiszen érdekes megnézni, hogy a legalapvetőbb használati cikkek és a luxus termékek hogyan készülnek. Bemutatják a high tech készülékekkel készülő sorozatgyártott termékek munkafolyamatát, illetve a hagyományos eljárásokkal, tapasztal mesterek által készült értékes termékeket.

 Itthonra kellett egy ilyen sorozat, hiszen a Túró ruditól az autókon át a porcelánokig sok termék elkészültét lehet végigkövetni. A közszolgálati csatornára vártam egy ilyen jellegű műsort, de elkészült, és nem az m1-gyen, hanem az OzoneNetwork-ön kerül képernyőre.

 Egy epizódban egy termék elkészültét mutatják be a műsorvezető segítségével, aki kipróbálja a gépeket, egyes munkafolyamtokat és beszélget a dolgozókkal, tulajdonosokkal. A műsorvezető a Barátok Köztben is játszó (Szentmihályi Zsófi testvérét, Györgyöt alakító) Gyetván Csaba.

 Az első epizódban, a bőr futballabda elkészültét mutatják be. A műsorvezető először a simontornyai bőrgyába megy, ahol előkészítik a bőröket, többet között cipőkhöz és labdákhoz. A gyárban ma már csak huszan dolgoznak, kezdetben pedig ezerötszáz munkást foglalkozattott a gyár.

 Ez után ellátogatott a varrókhoz, akik a labdákat készítik, és a műsorvezető is megpróbálkozott a bőr és a paloma egyesítésével, valamint a bőr varrásával. Majd a labda elkészültével kipróbálta a terméket.

Értékelés: A műsor jó volt, az amerikai egyesült államokban adott verzióval ellentétben itt egy epizódban egy terméket készítenek el. A műsorvezető miatt azonban közvetlenebb az egész műsor és azzal, hogy elbeszélget a munkásokkal, gyárban dolgozókkal.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása