Battlestar Galactica: Blood & Chrome - pilot

2012. december 05. - Jasinka Ádám

 Nem értek sokat a Battlestar, és úgy általában a science fiction sorozatokhoz, úgyhogy az alapötletet és azt, hogy melyik sorozat folytatása ez, nem tudom. Felmerül a kérdés az olvasókban, hogy miért írok akkor erről a sorozatról. A válasz az, hogy a régen nem szeretett, ám most megkedvelt The Big Bang Theory-ban a szereplők science fiction sorozatokat néznek és online játékoznak. A Star Trek-hez nem volt kedvem és mivel a Battlestar Galactica: Blood & Chrome egy új sorozat, ezért belenéztem az első részébe. A Wikipediá-s oldán a sorozatnak olvastam, hogy egy magyar származású színésznő, Bordán Lili is játszik a sorozatban.

bgbc.png

 A sorozat első része, amit megértettem belőle, arról szólt, hogy egy frissen érettségizett kadét William Adama jelentkezett pilótának. A karaktere egyébként egy nagyképű tahó, így lehet jellemezni a viselkedését.

bgbc2.png

 A sorozat nem is annyira sorozat, hiszen a SyFy csatorna a rész ára miatt nem kérte be az egész sorozatot így egy másfél órás epizód csak a Battlestar előzménysorozata. A rész a csatornán is vetítésre kerül, de ingyen, a YouTube-on is megnézhető a negyedórás epizódokra tagolt első rész.

 Maga a sorozat jó. Nem tetszett annyira az első pár kép, de utána egész jó lett. A színészek jók és a történet is izgalmas. A díszletek számítógépes grafikából állnak, de vannak rendes díszletek is. Ezért szemre elsőre furcsa a képi világ, de nézhető a sorozat.

Értékelés: Nem mondom, hogy ez az én műfajom, mármint a science fiction. Megnéztem ezt a részt, és folytatni is fogom, de nem lesz a kedvencem. Pontozni nem fogok, mivel összehasonlítási alapom sincs, más science fiction sorozatokhoz nem tudnám hasonlítani, a nézett sorozataimhoz pedig nem, mert más műfaj.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása