The Big Bang Theory - magyar jelenlét

2012. november 22. - Jasinka Ádám

 A The Big Bang Theory az Amerikai Egyesült Államokban már a hatodik évadban jár és nem kisebb dolgot ért el, mint hogy a legnagyobb nézőszámú epizódot szállította az elmúlt hetekben. Az eddigi első, az NCIS viszont két éve nem hozott alacsony nézettségre, 16,47M nézőre csökkent, míg a The Big Bang Theory sorozatcsúcsra jár, már majdnem 18M nézőt szerzett. Én azonban a második évadot nézem, azért is, mert eleinte nem vonzott ez a sorozat, de belenéztem és nagyon jó. Szóval mind a három nagy CBS-es komédiát néztem már és most egyedül a The Big Bang Theory maradt. Ugye a három nagy a Two and a Half Men, a How I Met Your Mother és a magyar nevén Agymenők című sorozat. Az első a Két pasi meg egy kicsit és az Így jártam anyátokkal, amik közül először az utóbbira untam rá, míg az előbbire akkor, amikor a Viasat3 nem adta egyből az új részeket és Charlie Sheen helyére Aston Kutcher érkezett. Így csak a The Big Bang Theory az, amit nézek közülük.

tbbt4.png

 Nem sorolnám fel, hogy miért jó az Agymenők, mert nem tudnám őket egységesen leírni, annyit viszont elmondok, hogy jó, tetszik és vicces. Olyan poénok vannak benne néha, hogy telitalálat. Az amerikai szezonhoz képest nem vagyok lemaradva, hiszen egy nap alatt meg lehet nézni egy évadot.

tbbt.png

 Amiért most írok az az, hogy a második évad harmadik részében, amikor Penny nem tudja kinyitni a lakásajtó, és Sheldon beengedi megismerkedik egy internetes, online játékkal. Penny viszont belejön a játékba és Sheldontól képes érte alvás közben is kérdezni. Ebben a jelenetben pedig magyarokról is szó esik.

tbbt2.png

  • Korai megtámadni a fekete várat?
  • Küldetésre hívtak a fekete vár ellen?
  • Igen, pár fiú Budapestről.

 Nem gondoltam, hogy tudományos fogalmakra épült poénok ennyire szórakoztatóak tudnak lenni. Az egyik ilyen kedvenc párbeszédem, amikor Leonard barátnője, Leslie Winkle és Sheldon Cooper vitatkoznak, hogy kinek a tudományos kutatása a jobb, és miután Sheldon mondott valamit, persze számomra érthetetlen szaknyelven Leslie odafordult Leonard-hoz és annyit kérdezett: "Hagyod, hogy így sértegessen?".

tbbt3.png

  • Kérlek Penny, hagyjuk abba, aludnom kell.
  • Oké, csodálatos voltál, köszi.
  • Oh, szia Leonard, ne menj be Sheldon-hoz, nincs rajta alsó.

 Kellemes szórakozást nyújt a sorozat, és mivel a Two and a Half Men is Chuck Lorre alkotása kicsit össze lehet hasonlítani, hogy a The Big Bang Theory merre fog haladni, igyanis a Két pasi meg egy kicsit az első évadokban volt fergeteges és sziporkázó, majd számomra megfakult és megszokásból néztem. Az Agymenők most azt idézi, amit a Two and a Half Men hozott poénilag az első évadokban, érdekel, hogy a színvonal, vagy a sorozat iránya változik-e.

Értékelés: Tetszik. Vannak párbeszédek, amiket nem értek, de úgy vannak megírva, hogy a poént végzettségtől függetlenül megérti az ember. És persze az olyan poénok is imádnivalóak, amikor valami tudományos dologra épül a poén és az ember konyít hozzá kicsit, és van olyan pillanat, amikor megérti ezeket a poénokat, ez a megmosolyogtató.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása