Gasztroangyal - az m1 legértékesebb műsora

2012. november 11. - Jasinka Ádám

 Az m1 2011 őszén újult meg, és sok új sajátgyártású műsort készítettek, melyek jók is, meg nem is. Az eleinte izgalmas, jó és mindenképpen új vetélkedő, a Maradj talpon számomra már unalmas és elcsépelt lett, a Hacktion, a magyar hackercsapatról szóló sorozat első két évadából egy részt sem láttam teljesen addig, amíg nem csavartak a történeten és nem lett a sorozatból epizódikus sorozat. A Magyarország, szeretlek első évadának rajongója és nézője voltam, de az új szezont már nem nézem, már csak azért sem, mert az Egyszer volt, hol nem volt elkerült ezen műsort miatt egy másik sávba. Kisebb közösségi, kultúrális műsorokat is rendelt a csatonra, melyek közül a legjelentősebb és a legértékesebb, minden szempontból a Gasztroangyal.

gasztroangyal2.PNG

 A Borbás Marcsi vezette gasztro, kulturális és természetimádó műsor amellett, hogy recepteket mutat be, bejárja az országot, meglátogatja a különböző gazdaságokat, borászatokat és termelőket, hogy elsőkézből lássa és ízlelje meg a magyar mezőgazdaság remekeit. A műsorvezetőnő mellé minden adásban szegődik egy híresség, aki részt vesz a mezőgazdasági munkában, azaz almát szed, kapál, arat, azaz megismerkedik az adott növény termesztésének és felhasználásának trükkjeivel.

gasztroangyal.PNG

 Egy adást végignézni üditő mind a szemnek, mind az ízlelőbimbóknak. Nem véletlenül kapok kedvet az adások után hol levendulateát inni, hol megenni egy szép zöld és savanykás, valamint egy piros és édes almát. Az elhivatottság és a szakértelem, amivel az ételeket elkészítik mind csak emelik a műsor színvonalát, hiszen minden fogás készítésekor összefut a nyál a szánkban.

 A műsor fő érdeme azon kívül, hogy egyszerű és finom ételek elkészítését mutatja be az, hogy olyan magyar termelőkkel, és mezőgazdasági ágakkal, növényekkel ismertet meg közelebbről, ami alapján szemléletünk és az ételekhez, alapanyagokhoz való hozzáállásunk is megváltozik.

 Az adások mindig valamilyen növény, fűszer vagy állat köré épülnek. Bemutatják az eredetüket, fajtáikat, megismerhetünk egy gazdaságot és az ott dolgozó szakembereket. Készítenek belőlük különféle ételeket, mindezt persze a legszebb magyar tájakon.

 A műsorhoz persze kell az is, hogy olyan híres ember legyen a kaland során Borbás Marcsi társa, aki komolyan veszi az egészet, ha kell tud szórakozni és nem menekül a szomszéd faluba, ha kétkezi munkát kellene csinálnia. Olyan emberek voltak eddig a gasztrotúra részesei, mint Tóth Vera, Bársony Bálint vagy Mikó István.

Értékelés: A műsorban elhangzó zenék, a látvány és a készítők hozzáállása példaértékű. Remek helyszínek, remek vágások és operatőri munka. A műsor legnagyobb érdeme az, hogy megpróbálja közelebb vinni az emberekhez az egyik olyan dolgot, amiben a magyarok világszínvonalúak, és szakértelmük elsőosztályú, a mezőgazdaságot.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása