Hacktion Újratöltve - második rész

2012. szeptember 28. - Jasinka Ádám

 Meglepődtem saját magamon, hogy tetszik a Hacktion. Ugyanis az első két évad, számomra hiteltelen és vontatott volt. De az m1 az alacsony nézettség ellenére is berendelte a harmadik évadot és az írók más irányba terelték a sorozatot. Ez jó ötlet volt. Az első rész tetszett és a második is jó volt. A vendégszereplő, pedig annak ellenére, hogy kevés játékidőt kapott nem volt rossz választás.

hacktionujratoltve.png

 Nézve a sorozatot feltűnik az, ami visszagondolva az első részre, már jelen volt. Anger Zsolt elviszi a sorozatot. A poénokat, és még milyeneket az ő karaktere köré írják és jól hozza a kissé komolytalan, ám mégis vérbeli zsaru szerepét. Eddig azonban csak a komolytalan oldala került előtérbe.

hacktionujratoltve4.png

  • Tomikám, friss vagy, mint a bajor cipó. Mit szedsz?
  • Hát, ha ilyen bájos leszel egész nap, akkor belépőt.

 A második részben egy internetes játék nyomába ered a Különleges Ügyek Osztálya. A kijutás.hu ugyanis arról szól, hogy egy szobába öszezárnak két jelentkezőt és meg kell verekedniük a kijutásért. Az egyik itt megsérült ember miatt kezdenek nyomozásba. A játék főnöke, a vendégszereplő, Barbinek Péter. Televízióban nem annyira látni, inkább hallani szoktuk őt. Ő adja a hangát többek között az HBO által leszinkronizált Modern Családban Ed O'Neill-nak.

hacktionujratoltve3.png

 Az ügyet úgy oldják meg, hogy Kornél egyik régi barátja részt vesz ebben a játékban. Kornél miatta be szeretne kerülni ebbe a játékba és Szondiék kitalálják, hogy követik a helyszínre, de a telefonba épített GPS jel eltűnik, amikor a sofőr észre veszi a telefont és kidobja az autó ablakán. Az élő játékot nézve azonban Gréta és a csapat többi része észreveszik Kornélt, és az addigra kinyomozott címet közlik Szondiékkal.

hacktionujratoltve6.png

 Kornél megmenekül, de meg kellett küzdenie azzal, akivel bezárták a szobába. A főnököt és a sofőrt elfogták és meg tudtuk azt, hogy Szondi hogyan ismerkedett meg, vagyis emelete ki a rossz fiúk közül Kornélt.

Értékelés: Az első rész után megcsillant az, hogy ebből egy egész jó sorozat lehet. Epizódikus, nyomozós magyar sorozat nincs most. Az m1, ha nem a Hacktion nevet adta volna neki, és nem hétfőn, vagy egyáltalán, nem 20:00-kor adnák még nézett is lenne. Mivel humora jó, az ügyek is hihetők, hogy itthon ilyen előfordul és a nyomozás is emberközelibb. A második rész jobb volt, mint az első és megpróbálnak mindenkinek egységesen ugyanannyi játékidőt adni. A kihallgatás most elmaradt, pedig erőssége lehet a sorozatnak, bár akkor The Closer magyarítás lenne.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása