Újra képernyőn az Egy perc és nyersz

2012. szeptember 20. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub olyan őszi műsorstruktúrát készített idénre amire nem nagyon volt példa az elmúlt években. A tervezett műsorok közöl alig pár indult el és már a nézettségi lista elején csak RTL Klub-os műsorok vannak. Az elmúlt hetek alatt az X-faktor három válogató adása növelte nézettségét és a harmadik válogató adás az év legnagyobb nézettségét érte el, azaz 2M fölé emelkedett. Mellette A gyanú árnyékában is elindult a második évadával, ami nagyobb siker, mint az első, hiszen a nézettség remek és az utána levő Fókusz és Barátok Közt páros nézettségét is növeli. A Dallas viszont egy kicsit csorbít a sikereken, hiszen a négy adás nézettsége eddig csökkent, de ez az Egyesült Államokban sem volt másként. Az RTL Klub vezetősége azonban hátradőlhet, hiszen az összes aduász kijátszása nélkül előnyre tettek szert a TV2-vel szemben, akik első dobásukat is október közepére időzítették. Az RTL Klub azonban számíthatott a TV2 későbbi bejövetelére, hiszen még rengeteg műsor van a tarsolyban. Például most folyik a szereplőválogatás egy amatőr szereplős doku-reality-hez, ennél is jobban áll a Házasodna a Gazda, A kód vagy az Egy perc és nyersz.

 Az Egy perc és nyersz október 1-jén indul és megkapja A gyanú árnyékában 19:10-es sávját. A doku, pseudo műsor második évada azonban nem ér véget, hanem a 17:20-as időpontot kapja meg. Azaz az RTL Klub a főműsoridőt kitolja és nem 18:30-tól, hanem már 17:20-tól fog saját gyártással jelentkezni. Ez több oldalról is jó lehet nekik, hiszen a TV2 a saját A gyanú árnyékábanhoz hasonló műsoruk, a Családi titkok is a 17:00-es sávba kerül, de nem október elején. Azaz az RTL Klubnak lesz ideje kiépíteni a 17:20-as kezdésű műsorával kiépíteni egy nézőközönséget. Viszont a korai időpont a nézettség rovására is mehet, nem biztos már az 1M feletti nézőszám. Viszont, ha a széria képes az új sávban is jó nézettséget hozni, akkor az utána következő Híradó nézettsége is javulhat, ami pedig a Tények uralmának megdöntését jelentheti. A Híradó utáni Egy perc és nyersz pedig tovább növelheti a nézettséget, ami szférikus magasságokba emelheti az RTL Klub közönségarányát, mivel a TV2 két napot leszámítva csak filmeket ad.

 A TV2 a The Voice-szal képernyőn csak október közepén fog jelentkezni, ami az X-faktor szempontjából már az élő műsorokat jelenti. Ha egy napra kerülnek, ami nem nézőbarát megoldás, nehéz megtippelni, ki lesz nézettebb. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy az RTL Klub elindítja a jól beharangozott és jól felépített RTLII-s csatornát négy új saját gyártással, és több országos premier sorozattal.

 Az RTL Klub úgy látszik nem sajnálja a pénzt és amit egy-egy műsorba fektetnek az meg is térül. A TV2-nél pedig én kicsit azt érzékelem, hogy nincs egy egységes elképzelés, és minden lehetséges módon szórják a pénzt. Négy csatornából áll a TV2 portfóliója, ami együttesen kisebb közönségarányban, mint maga az RTL Klub. Persze sarkítok, de az RTL csoport magasan a piacvezető úgy, hogy csak egy csatornáján van premier saját gyártás, a többin ismételnek. a TV2 viszont a már meglevő három csatornáján dolgozgat és most készít még egyet, annak ellenére, hogy a TV2-t magát sem tudja pozícióban tartani. Csak annyit, hogy az országos premierként adott NCIS kilencedik évad a TV2 legnézettebb sorozata a 600 ezres nézőszámmal. Az RTL Klubnál viszont a Cobra 11 1M fölött hoz és kicsivel lemaradva követi őket a Castle, a CSI:, a Dr. Csont és a Dallas.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása