16 év után megszűnik az egyik hazai tévécsatorna

2017. július 27. - Jasinka Ádám

Ősszel nem csak a két, országosan fogható kereskedelmi tévéadó kínálatában lesz jelentős változás, hanem bizony a kábelcsatornákéban is. Egészen friss hír, hogy a Paramount Channelt, az RTL Spike-ot és a legnézettebb hazai humorcsatornát üzemeltető Viacom új tévéadót indít, és ezzel párhuzamosan október 3-tól meg is szünteti portfóliója egyik legrégebbi darabját, a VIVA-t.

vivatvmegszunik.jpg

16 évvel indulása után a zenecsatonra helyét az MTV Hits és az átalakuló MTV veszi át. A magyar zenék ősztől az MTV-n lesznek majd hallhatóak, és nem csak átköltöztetik rá a VIVA zenei felhozatalát, hanem tovább is bővítik azt. A DTV News cikke szerint a megújuló tévéadó aktív pártfogója lesz a legnépszerűbb hazai előadóknak és a feltörekvő tehetségeknek.

Az 1997-ben indult, majd 2001-ben, azaz tizenhat évvel ezelőtt nevet és tulajdonost is váltó Z+, később VIVA műsorain több generációnyi fiatal nőtt fel, és számos ma ismert televíziós - többek között Lilu, Ada, Sebestyén Balázs és Istenes Bence - ennél a zenecsatornánál kezdte pályafutását. Megszűnésével egy jól ismert márka kerül le a hazai tévés palettáról.

Fotó: RedLemon (Iszak Eszti és Bogi)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NewInsights 2017.07.27. 11:52:27

Azért nem sajnálom ezt a VIVA-t, mert már rég nem az volt, aminek indult (és amiből lett) annak idején: zene tv.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2017.07.27. 15:19:12

Adát, Vadon Janit, Rákay "2 millió" Philipet és a fingját meggyújtó, Duna tévés Alexet is a Z+/Viva termelte ki nekünk.
:D
süti beállítások módosítása