Brutálisan őszinte lesz az ULTRA, az HBO új dokumentumfilmje

2017. március 10. - Jasinka Ádám

Simonyi Balázs filmrendező, sportoló és szinkronhang. Az egyik leghíresebb, legnagyobb presztízsű és egyben legnehezebb ultramaratoni futóversenyen, a Spartathlonon 400-an állnak rajtvonalhoz, és a versenyzők között évente legalább egy tucat magyar indulót is találhatunk. Az egyikük, a távot már negyedjére teljesítő Simonyi Balázs különleges dologra vállalkozott; elhatározta, hogy a 246 km-es futóversenyt öt résztvevő szemén, és szinte pszichedelikus drámáján keresztül mutatja be.

ultrahbopremier.jpg

Simonyi azonban nem csak rendezője, hanem szereplője is a filmnek, így az ULTRA több mint egyszerű futófilm. A bemutatott futók első kézből átadott élményei, a rendező brutálisan őszinte gondolatai mellett felsejlenek az emberi drámák. A lehetetlennek tűnő cél teljesítése közben a futók magukat, a nézők pedig őket érthetik meg jobban. Az ULTRA egy érzékeny emberi dráma, amely megmutatja a versenyzőkben zajló fizikai és mentális folyamatokat, így a nézők egészen közelről lehetnek szemtanúi a sikereknek és kudarcoknak, a saját határaikat egyre kijjebb toló sportolók küzdelmeinek.

Simonyi Balázs neve és hangja sokunk számára ismerős lehet, hiszen megannyi filmben és sorozatban hallhattuk már. Szinkronizált a Beverly Hills 90210-ben, az Alkonyat-filmekben, ő szólaltatta meg Casey Affleck-et az Ocean's Eleven filmsorozatban és Shawn Ashmore-t az X-Men mozikban, valamint a mai napig ő a magyar hangja az Odaátban Jared Padaleckinek és A Simpson család rossz fiújának, Bartnak is.

Az ULTRA Magyarországon elsőként áprilisban, az HBO GO-n és az HBO műsorán debütál majd. A film előzetesét a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok megnézni.

Forrás: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása