Szinkronhangok: Manchester sötét oldalán (No Offence)

2016. december 29. - Jasinka Ádám

Karácsonykor mutatta be az HBO a brit fekete humorú krimisorozat, a Manchester sötét oldalán első részét. A szériát az a Paul Abbott jegyzi, aki a Shameless - Szégyentelenek angol, majd amerikai változatával is igen nagy ismertségre tett szert. Aki tehát ismeri a Gallagher család történetét, az tudja, hogy mire számíthat az eredetiben No Offence címe hallgató sorozattól.

manchestersotetoldalanszinkron.jpg

Ilyen egy jó komédia, mondhatnám akár ezt is, hiszen a Manchester sötét oldalán úgy képes megnevettetni, hogy közben halálosan komoly krimiszálat is látunk, benne egy Down-kórosokat megfojtó sorozatgyilkossal. A karakterek, főleg a főnökasszony, viszont olyan debil vonásokkal lettek felruházva, hogy egyes tetteiket nézve a könnyem is kicsordul. A sorozat mégsem lesz szín tiszta vígjáték. Paul Abbott remek érzékkel lavíroz a két műfaj határán, ahogy teszi azt a Shameless esetében is.

Csere Ágnes pedig lekövette a magyar hangokkal ezt a kettősséget. A detektív-főfelügyelőt Kubik Anna, míg a főszereplő rendőrnőt Pikali Gerda szinkronizálja. Nagyon jó választás volt a kiemelt áldozat szerepére Pekár Adrienn, akit nem is olyan régen a Hajszában is hasonló, de picit mégis más szerepben hallhattunk. Mivel már hallottam is két részt a Manchester sötét oldalán-ból, így hamarosan részletesebben is kifejtem majd véleményem a szinkronról a Fülségterületben. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Manchester sötét oldalán (No Offence)

Elaine Cassidy (Dinah) - Pikali Gerda
Joanna Scanlan (Deering) - Kubik Anna
Alexandra Roach (Joy) - Tarr Judit
Will Mellor (Tanner) - Viczián Ottó
Ste Johnson (Mitchell) - Elek Ferenc
Paul Ritter (Miller) - Hajdu Steve
Colin Salmon (Maclaren) - Bognár Tamás
Tom Varey (O'Connell) - Horváth Illés
Hanna Bieniuszewicz (Magda) - Menszátor Magdolna
Siobhan McSweeney (Ruth) - Kokas Piroska
Charlie May-Clark (Cathy) - Pekár Adrienn
Kate O'Flynn (Dr. Peep) - Szilágyi Csenge

Magyar szöveg: Szojka László
Hangmérnök: Kállay Roland
Vágó: Wünsch Attila
Gyártásvezető: Újréti Zsuzsa
Szinkronrendező: Csere Ágnes
Produkciós vezető: Szép Erzsébet
Stúdió: SDI Media Hungary

A kép forrása: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása