Szinkronhangok: Az ifjú pápa (The Young Pope)

2016. december 25. - Jasinka Ádám

Az HBO angolul már bemutatta idehaza a Paolo Sorrentino által írt és rendezett Az ifjú pápa című szériát, melyről azt hiszem, negatív kritikát alig lehetett olvasni. A remek szereposztással, merész mondanivalóval érkező sorozat magyar nyelvű premierje január 9-én lesz, ráadásul dupla résszel. Aki viszont nem bír addig várni, és van HBO GO-ja, az akár az egész első évadot megnézheti, mivel karácsonytól elérhetővé váltak a szinkronos részek.

azifjupapaszinkron.jpg

Az ifjú pápa magyar változatát Aprics László rendezi, aki bombasztikus szereposztást állított össze a sorozathoz. A főszereplő, a XIII. Pius pápát alakító Jude Law immáron sokadjára Stohl András hangján szól majd, de azt hiszem, amit ők ketten itt játszanak, az felülmúl minden korábbit. A pápa segítőjét, Mary nővért Diane Keaton játssza, az ő magyar hangja pedig Bánsági Ildikó, szintén fantasztikus és örül a szívem, hogy megannyi film után idén két sorozatban is hallhattuk. A stábból az ismertebb színészek közé tartozik még James Cromwell is, őt most Ujréti László szólaltatja meg. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Az ifjú pápa (The Young Pope)

Jude Law (XIII. Piusz) - Stohl András
Diane Keaton (Mary nővér) - Bánsági Ildikó
Silvio Orlando (Voiello) - Harsányi Gábor
Scott Shepherd (Dussolier) - Nagy Ervin
James Cromwell (Spencer) - Ujréti László
Javier Cámara (Gutierrez) - Debreczeny Csaba
Cécile De France (Sofia) - Horváth Lili
Marcello Romolo (Tommaso) - Kassai Károly
Ignazio Oliva (Valente) - Kaszás Gergő
Daniel Vivian (Domen) - Mihályi Győző
Ludivine Sagnier (Esther) - Szabó Emília
Vladimir Bibic (Ozolins) - Szélyes Imre
Toni Bertorelli (Caltanissetta) - Fodor Tamás
Franco Pinelli (Tonino) - Scherer Péter
Carolina Carlsson (Grönland miniszterelnöke) - Szávai Viktória

Magyar szöveg: Schultz Ádám
Vágó: Kránitz Bence
Hangmérnök: Policza Imre
Gyártásvezető: Újréti Zsuzsa
Produkciós vezető: Szép Erzsébet
Szinkronrendező: Aprics László
Stúdió: SDI Media Hungary

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Történet: A széria az újonnan megválasztott, egészen fiatal, és amúgy az első - fiktív - amerikai pápának, XIII. Piusznak a történetét meséli el. Lenny Belardo (Jude Law) nem éppen hétköznapi figura, egy ellentmondásos, összetett egyéniség. Miközben makacsul szembeszáll a vatikáni udvaroncokkal, együttérzéssel fordul a gyengék és a szegények felé.

A kép forrása: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása