Ők lettek a Mammon című sorozat magyar hangjai

2016. október 07. - Jasinka Ádám

 Ma vettem észre, mikor meg szerettem volna keresni, hogy ki volt ennek a cseh sorozatnak a szinkronrendezője, hogy habár magyar nyelven néztem meg, nem írtam még a szereposztásáról. Az HBO nyár elején mutatta be szinkronnal a cseh HBO ezen saját gyártását, amely hasonlóan például az Aranyélethez egy skandináv szériát dolgozott át a helyi viszonyoknak megfelelően. Aki esetleg lemaradt volna a sorozatról, és tévében szeretné megnézni, az október 29-én este bepótolhatja, ha szabaddá teszi magát úgy öt órára, ugyanis egymás után mind a hat részt leadják majd az HBO3-on.

mammonszinkron.jpg

 A Mammon története napjainkban játszódik, szerteágazó szálai azonban az 1990-es évekbe, a privatizáció zavaros időszakába nyúlnak vissza. A főszereplő, Petr oknyomozó újságíró fontos ügyön dolgozik, amely az egyik állami nagyvállalat privatizációja körüli korrupciót, a hatalommal és a rendőrséggel való összefonódást vizsgálja. A dolgát azonban nehezíti, hogy az egyik legfőbb gyanúsított a saját testvére.

 A sorozat magyar változatát Tabák Kata rendezte, a főszereplőt Simon Kornél, míg a neki segítő, hackelésben elég penge rendőrnőt Tarr Judit szinkronizálja. Mivel már láttam a széria mind a hat részét, így könnyen mondom azt, hogy az idei egyik kedvenc magyar változatom ez, aminek élvezeti értékét számomra az is növelte, hogy rendkívül színes lett a szereposztás, és jó néhány olyan színész hangját is hallhatjuk benne, akikkel mostanában sajnos csak elég ritkán találkozunk sorozatban. Ezért is volt nagy öröm hallani Murányi Tündét, egy hozzá rendkívül jól passzoló újságírónő szerepében. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Mammon (Mamon)

Matej Hádek (Petr) - Simon Kornél
Eva Leimbergerová (Stella) - Tarr Judit
Gabriela Mícová (Eva) - Kisfalvi Krisztina
Daniel Tuma (Michal) - Novkov Máté
Pavlína Storková (Marie) - Murányi Tünde
Dusan Sitek (Max) - Benkő Péter
Tereza Hofová (Jana) - Götz Anna
Vladimír Krátky (Petr apja) - Várkonyi András
Katerina Burianová (Petr anyja) - Andai Kati
Michal Dlouhy (Daniel) - Csankó Zoltán
Igor Bares (Ales) - Mertz Tibor
Martin Sitta (Uher) - Scherer Péter
Petra Jungmannová (Ivana) - Román Judit
Ondrej Maly (Horváth) - Imre István
Lukás Melník (Jakub) - Dévai Balázs
Petr Motloch (Srámek) - Szatmári Attila
Igor Ondricek (Zpevacek) - Hirtling István
Jiri Vyorálek (Samuel) - Lux Ádám
További magyar hangok: Makranczi Zalán, Hamvas Dániel, Láng Balázs, Endrédi Máté, Szórádi Erika, Bognár Tamás, Dunai Tamás, Schmidt Andrea

Magyar szöveg: Koloszár Péter
Hangmérnök: Simkó Ferenc
Vágó: Kajdácsi Brigitta
Gyártásvezető: Kincses Tamás
Szinkronrendező: Tabák Kata
Stúdió: Mafilm Audio

Forrás: Mafilm Audio Facebook oldala
A kép forrása: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása