Itt vannak a Lucifer című sorozat magyar hangjai

2016. április 09. - Jasinka Ádám

 Az amerikai FOX mostani újdonságai közül három, az X-akták minisorozat, a Rosewood és a Lucifer meglepő és mondhatni szokatlan gyorsasággal érte el a hazai képernyőket, és mi mást mondhatnék, mint hogy csak így tovább! Ha szeretnétek megtudni, hogy mivel is készülnek tavasszal a VIASAT-adók, mikor kezd a Totalcar új évada, vagy mikor lesznek adásban az álomnászútért egymást kritizáló menyasszonyok, akkor kattintsatok ide, és böngésszétek át az infókat.

 A VIASAT3-ra érkező egyik áprilisi premier az a Lucifer lesz, amelyről szerintem első hallásra, vagy olvasatra nem sokan mondanák meg, hogy képregényadaptáció, és nem csak egy sima nyomozós produkció. A FOX újdonsült krimisorozata, a kicsit fantasy beütésű, humoros és misztikus Lucifer címszereplője először a többek között Neil Gaiman (Csillagpor, Amerikai istenek) nevével fémjezett képregénysorozatban, a The Sandmanben tűnt fel, majd kapott önálló történetet. A karakter saját képregényéből pedig az a Tom Kapinos fejlesztett tévésorozatot, aki megalkotta sokak kedvenc dramedyjét, a Kaliforgiát.

luciferszinkron.JPEG

 A Lucifer alapfelállása szerint az ördög, mivel unja a pokolbeli létet, felköltözik a Földre, nyit egy éjszakai klubot Los Angelesben, és sármos, ellenállhatatlan emberi alakjában a város lakóinak legsötétebb titkai után kezd el kutakodni. Azonban az egyik kiszemeltje brutális gyilkosság áldozata lesz, Lucifer pedig belebotlik az ügyet vezető nyomozóba, Chloe Deckerbe. A főszereplő a fejébe veszi, hogy segít kézre keríteni a tettest, a munka során viszont egyre inkább belehabarodik a nyomozónőbe, akit láthatóan hidegen hagy Lucifer ördögi sármja. Ez nem kicsit bosszantja a férfit, és mivel olyan érzések és érzelmek rohanják meg, amilyenek eddig még sosem, ezért pszichológushoz fordul. Mindeközben Isten a Földre küld egy angyalt, hogy vegye rá Lucifert, térjen vissza az alvilágba.

 Az április 25-én debütáló sorozat címszereplőjét Tom Ellis alakítja, aki láthattunk már az idehaza felirattal futó Miranda című brit komédiában, és a szinkronosan adásba kerülő, egy évados drámában, a Doktor Rushban is. A Lucifer magyar változatát a VIASAT-nak eddig többek között a Vikingek, a Kívülállók és az Igazgyöngy szinkronját is készítő Dezsőffy Rajz Katalin rendezi, akinek a szinkronjaiért én kifejezetten rajongok, és eddig minden szereposztása le tudott nyűgözni. De. Azt hiszem, most jött el az első kivétel, és lett egy fokkal erősebb az az utóbbi időben bennem többször is megfogalmazódó kérdés, hogy Kárpáti Leventét vajon miért osztják ilyen sokan 30-40 éves karakterekre? Tudom, hogy az életkor nem mindig predesztinál valakit hasonló korú figurákra, mivel a hang máshogy "öregszik", kinél gyorsabban, kinél lassabban.

 Az viszont nagy rejtély továbbra is számomra, hogy Kárpáti Levente, szerintem hallhatóan is nagyon férfias, nem harmincéves hangját miért választják ennyire sokan fiatal(abb) felnőttekre? Imádom a hangját, szó sincs semmi olyasmiról, hogy ne hallgatnám szívesen, de itt van pár példa: az Egyszer volt, hol nem voltban ő volt Jamie Dornan (33) magyar hangja, akit később Makranczi Zalán (36) és Szatory Dávid (28) is szinkronizált, ő A férjem védelmében TV2-s szinkronjában Matthew Goode (38) magyar hangja, akit Horváth Illés (32) és Szatory Dávid is szinkronizált már, és most, a 37 éves Tom Ellis megkapta az 54 éves Kárpáti Leventét. Valaki segíthetne megérteni ezt a trendet, nagyon hálás lennék bármilyen válaszért, komolyan.

 A Lucifer stábjában a főszereplőn kívül több ismert színész is van; Lauren German például a Lángoló Chicagoban volt több évadok keresztül állandó szereplő Zakariás Éva hangjával, Rachel Harris pedig legutóbb a Túlélni Jacket címá egy szezonos komédiában volt hallható Urbán Andreálval. Ezek nem kötelezően megtartandó hangpárosítások, nem azért írom, csak pont ismerem őket.

 Arról pedig csak halkan beszélek, hogy Kálid Artúrnak rövid időn belül ez a negyedik új sorozata (Rosewood, Rejtjelek, A játékos - Fogadás életre-halálra) és még lesz, ezt biztosan tudom nektek állítani. Nem tudom, hogy ez most miért jött ki ilyen furcsán, most ér-e rá jobban Kálid Artúr, vagy pusztán véletlen egybeesés, de ritka az ilyen, az is biztos. A Lucifer szereposztása mindenesetre érdekesnek ígérkezik, és már csak azért bele fogok nézni, hogy halljam, hogyan működik ebben a szerepben Kárpáti Levente, mert könnyen lehet, hogy ő a legtökéletesebb választás, csak most fejben nem tudom összeilleszteni a hangját Tom Ellis kinézetével. Köszönet a stáblistáért a VIASAT-nak!

Lucifer (Lucifer)

Tom Ellis (Lucifer) - Kárpáti Levente
Lauren German (Chloe) - Mórocz Adrienn
D.B. Woodside (Amenadiel) - Kálid Artúr
Kevin Alejandro (Dan) - Zámbori Soma
Lesley-Ann Brandt (Mazikeen) - Nemes Takách Kata
Scarlett Estevez (Trixie) - Gyarmati Laura
Rachael Harris (Linda) - Farkasinszky Edit

Magyar szöveg: Pintér Zsófi és Vass Augusztina
Hangmérnök: Weichinger Kálmán
Szinkronrendező: Dezsőffy Rajz Katalin
Stúdió: SDI Media Hungary

A leírás forrása: VIASAT
A kép forrása: VIASAT

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása