Itt vannak a Medvetesók című sorozat magyar hangjai

2015. december 15. - Jasinka Ádám

 A Cartoon Network egyik idei újdonsága a We Bare Bears című 10-13 perces játékidejű animációs sorozat, amelyről röviden annyit írnék, hogy nézze mindenki. A célközönséget egyértelműen a gyerekek adják, de abszolút nem bugyuta, buta, már-már a kicsiket lenéző módon, hanem igenis intelligensen képes szórakoztatni egyszerű ám mégis széles skálán. A humorhoz pedig szerintem nagyon szépen megrajzolt képi világ is társul, hogy ne csak hallgatni, de nézni is jó legyen a Medvetesókat.

medvetesokszinkron.jpg

 A dicséret azonban nem csak a rajzolókat és írókat, hanem a magyar változat munkatársait is megilleti, mivel régen láttam és hallottam olyan sorozatot, legyen akár animáció, akár élőszereplős, akár dráma, akár komédia, ahol nem csak, hogy lefordították magyarra az előadott dalokat, dalrészleteket, de fel is énekelték azokat. Ez persze apróságnak tűnhet, de a zseniálisan dolgozó főszereplők mellett ez - számomra legalábbis - plusz élvezeti értékkel tölti meg a sorozatot.

 A történet három főszereplője három medve, akiket Varga Gábor, Szabó Máté és Seszták Szabolcs szinkronizál valami elképesztően jól. Nem ez lesz életük szinkronszerepe, de hogy az egyik legkedvesebb, az szinte biztos. A magyar dalszövegeket Szalay Csongor írja, a sorozat zenei rendezője Posta Victor, a főcímdalt Vágó Zsuzsanna énekli, a Medvetesók szinkronrendezője pedig Uzonyi Nóra. Nem gondoltam volna, hogy az év egyik legjobb magyar változatát egy gyerekeknek szóló tévéadón fogom megtalálni. Köszönet a stáblistáért az SDI Media Hungarynek!

Medvetesók (We Bare Bears)

Grizz - Varga Gábor
Panda - Szabó Máté
Jeges - Seszták Szabolcs

Magyar szöveg: Imri László
Dalszöveg: Szalay Csongor
Hangmérnök: Schuták László
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Németh Piroska
Szinkronrendező: Uzonyi Nóra
Zenei rendező: Posta Victor
Stúdió: SDI Media Hungary

A kép forrása: animationmagazine.net

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása