Izgalmas kémdráma jön ősszel a Cool TV-re

2015. július 17. - Jasinka Ádám

 A több mint száz magyar nyelvű tévécsatorna annyira felaprózta a tévézőket, hogy mostanában aligha, vagy csak nagyon ritkán fogunk már látni kétmillió fölötti nézettségi eredményeket. Az alacsony számoknak persze nem csak a kábeladók az okai, de hozzájárultak ahhoz, hogy aki csak filmeket, lakberendezési vagy reality műsorokat keres, az ne csak heti egyszer, hanem közel huszonnégy órában kapja kedvenc tartalmát.

amerikaiak.jpg

 Nem véletlen, hogy az élmezőnybe tartozó kisebb adók premier sorozatokkal, az amerikai debütálással egyszerre történő, sokszor szinkronos vetítéssel és saját gyártásokkal próbálnak kitörni és még előrébb furakodni a nézők kegyeiért sorban álló tévécsatornák között. A legkönnyebb helyzetben kétségtelenül a két országos lefedettségű kereskedelmi adó, az RTL Klub és a TV2 kábelcsatornái vannak, mivel könnyen tudják a saját nézőiket házon belül ide-oda terelgetni, persze több-kevesebb sikerrel, viszont így is előnyben vannak az alapcsomagban nem szereplő adókhoz képest.

 Az RTL Klub csoportjába tartozó tévécsatornák, úgy mint a Film+, a Cool TV, az RTLII vagy az RTL+ változó méretű, de stabilnak mondható közönséggel rendelkeznek, akiknek fix esti vagy délutáni program egy-egy sorozat, amiből megnézik akár a sokadik ismétlést is. A Cool TV nagyon jó példa annak szemléltetésére, hogy a magyar tévézők inkább választják a megszokott, csalódást nem vagy csak ritkán okozó kedvenceket, mint egy-egy újabb sorozatot, műsort vagy filmet. A Dr. Csont, A mentalista, a Döglött akták vagy bármelyik CSI: mindig benne szerepel a heti legnézettebb ötven műsor között, szinte egyedüliként a teljes lakosságban a kábelcsatornák kínálatai között. Emiatt nem is indokolnál igazán semmi, hogy az RTL változtasson a bevált formulán vagy egyáltalán új tartalmakat hozzon be erre, a stabil nézőbázissal rendelkező adóra, azonban mégis így tesznek.

 A Cool TV-n látható a korábban az RTLII-n debütált, majd szünetre küldött Nyugi, Charlie! című sorozat, melyből az összes részt képernyőre tűzik, de itt adják az RTL Klubon bemutatkozó, majd az alacsony nézettség után szabadságolt Revolution második etapját is, azonban egyik sem tud kiemelkedő eredményeket elérni. Ezért is meglepő, hogy a sokak által nagyon kedvelt és a magyar tévékre régóta várt The Americans című alvó ügynökös, az 1980-as években, az Amerikai Egyesült Államokban játszódó kémdráma erre a tévéadóra érkezik.

 A PORT.hu információi szerint ősszel kerül adásba a sorozat és vélhetően az Amerikaik címet fogja kapni. A kémdrámából eddig három évadot és összesen 39 epizódot készítettek, a legfrissebb évad pedig idén áprilisban fejeződött be. A negyedik etapot már berendelték, így folytatódni fog a KGB-ügynökként dolgozó, ám az Egyesült Államokban idilli családként élő házaspár története.

A kép forrása: returndates.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása