James Franco lesz Stephen King legújabb sorozatának főszereplője

2015. február 13. - Jasinka Ádám

 Az egyik, ha nem a legnépszerűbb thriller és horror szerző műveit előszeretettel adaptálják mozivászonra vagy a tévék képernyőire, de sajnos a regények színvonalát nem mindig sikerül maradéktalanul megjeleníteni. A rosszabbul sikerült próbálkozások miatt sokszor vagyok én is előítéletes, ha meghallom vagy olvasom, hogy megint egy új Stephen King-történet kerül megfilmesítésre. A nem annyira jó filmek és sorozatok mellett azonban van jó pár igencsak kimagasló alkotás is, elég csak a Frank Darabont rendezte hármasra (Halálsoron, A remény rabjai, A köd) gondolni, de ugyanolyan hatásos tudott lenni filmként is a Tortúra, csak hogy kiemeljek pár szerintem jó adaptációt.

 A sorozatok terén már nem ilyen egyértelmű a kép, ugyanis sokkal több az olyan, amire a nézők és a kritikusok is a szájukat húzzák és sajnos a legutóbbi próbálkozások sem váltották meg a világot. A CBS-es A bura alatt sikere után sorban rendelték be az írótól a novella- és regényadaptációkat, de ezek közül eddig nem sok, mondhatjuk azt is, hogy egy sem készült el. A rövidebb, szélcsendes időszak után azonban ismét belemarkoltak a készítők Stephen King munkái közé és két újabb sorozatot jelentettek be, az egyik, az egyelőre még tévécsatorna nélkül készülő Mr. Mercedes lesz, amit az a David E. Kelley neve is fémjelez, aki többek között Az ügyvédek és a Boston Legal - Jogi játszmák alkotója is. A másik sorozat viszont nem is tévéadónak készül, ugyanis a Netflix-hez és az Amazonhoz hasonló szolgáltatást nyújtó Hulu rendelte meg az időutazós 11/22/63-at.

jamesfranco.jpg

 A történt középpontjában Jake Epping, középiskolai angol tanár áll, akivel haldokló, öreg barátja megosztja a titkot, hogyan lehet utazni az időben. A férfi megkéri, hogy menjen vissza 1963 előttre és akadályozza meg a John F. Kennedy elleni merényletet. Az időutazásnak azonban van egy hátulütője, mégpedig az, hogy ha valaki újra visszamegy az időben, akkor az előző utazáskor megtett esetleges változtatások meg nem történtté válnak, minden visszaáll az eredeti állapotába. A főszereplő, mielőtt visszamenne az időben a regény címéül is szolgáló időpontra tart egy főpróbát és megpróbálja megakadályozni, hogy az iskola pedellusának családját kiírtsák. Az események azonban nem pont úgy alakulnak, ahogyan eltervezte, szerelmes lesz, felbukkan a beteg lelkű, bosszúszomjas férj és gyilkosságok is történnek.

 A sorozat kilenc epizódos lesz, a forgatókönyvet pedig az a Bridget Carpenter írja, aki dolgozott a Haláli hullák, a Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci, a Vásott szülők valamint a The Red Road című sorozatokon is. A 11/22/63 főszereplője pedig a mostanában elsősorban filmekből ismert James Franco lesz, akinek nem idegen a sorozatok világa, ugyanis játszott többek között a Különcök és stréberekben is. A 11/22/63-at A rejtélyt és a Lost-ot is jegyző J.J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot a Warner Bros. TV-vel közösen készíti.

A kép forrása: Könyves Blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása