HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014. május 25. - Jasinka Ádám

 A blog ezen rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovatról van szó, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt, képet, videót és szinkronmintát a tovább mögött találjátok.

Hazug csajok társasága

 Az RTLII a törölt premier után végre bemutatta magyar nyelven ezt az amerikai sorozatot, amit a rajongók úgy vártak, hiszen lehetett tudni, hogy a szinkron egy ideje már készen van az első évadhoz. A kisvárosi, titkolózós és rejtélyes történetű sorozathoz a fiatal szinkronosok színe-javát felkérték és ezért is lett ilyen impozáns a lista. A szinkronhangokat a SorozatWiki tudta meg anno az első premier előtt, a videót pedig Lengabor-nak köszönjük.

Szereplők: Troian Bellisario (Molnár Ilona), Ashley Benson (Nemes Takách Kata), Holly Marie Combs (Kisfalvi Krisztina), Lucy Hale (Bogdányi Titanilla), Laura Leighton (Bertalan Ágnes), Chad Lowe (Csík Csaba Krisztián), Shay Mitchell (Vadász Bea), Sasha Pieterse (Szabó Zselyke), Ian Harding (Előd Álmos), Tyler Blackburn (Molnár Áron), Janel Parrish (Tamási Nikolett), Keegan Allen (Szabó Máté), Tammin Sursok (Dögei Éva), Bianca Lawson (Lamboni Anna), Torrey eVitto (Hafner Anikó), Brendan Robinson (Penke Bence), Brant Daugherty (Előd Botond), Lesley Fera (Hirling Judit), Nia Peeples (Németh Kriszta), Drew Van Acker (Markovics Tamás), Julian Morris (Szvetlov Balázs), Ryan Merriman (Simonyi Balázs), Bryce Johnson (Viczián Ottó), Cody Christian (Ungváry Bence), Chuck Hittinger (Czető Roland), Roark Critchlow (Czvetkó Sándor), Nolan North (Megyeri János)

Rákóczi Feri, ha szinkronizál

 A Class FM műsorvezetője, aki a TV2-n, A 40 milliós játszma címmel vetélkedőt is vezetett már, ismét szinkronszerepet vállalt. A legutóbbi kisebb szerepe A csodacsapat című focis filmben volt, most pedig A Szépség és a Szörnyeteg egyik újabb feldolgozásában hallhatják a nézők a hangját. A magyar változatot Dóczi Orsolya rendezi, az alábbi videó pedig a kulisszatitkok miatt olyan érdekes.

Szilícium-völgy

 Az HBO mutatta be a saját gyártású vígjáték sorozatát, ami az egyik leghíresebb számítástechnikai központban játszódik. A szinkron nagyon tetszik, persze, tudom, úgy hogy nem ismerem az eredetit ne véleményezzek, de én nem is azt szoktam nézni, hogy mennyire másolták le a színész hangját, hanem, hogy milyen az összkép és mennyire passzol a játékhoz a választott magyar orgánum. A Szilícium-völgy pedig egy szép munka lett, amit az a Nikodém Zsigmond rendezett, akit én mostanában nem hallottam sorozat stábpozíciójában. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Szereplők: Thomas Middleditch (Kovács Lehel), T. J. Miller (Zöld Csaba), Josh Brener (Baráth István), Martin Starr (Gacsal Ádám), Kaszás Gergő (Kumail Nanjiani), Zach Woods (Varju Kálmán), Christopher Evan Welch (Anger Zsolt), Amanda Crew (Bozó Andrea), Molnár Áron, Pál Tamás, Matt Ross (Csankó Zoltán)

Ravenswood - Az elátkozott város

 Ez a sorozat és főként a magyar változata azért is érdekes, mivel előbb volt a premiere, mint a Hazug csajok társaságának, aminek pont ez a spinoff-ja, azaz a testvérsorozata. Az RTLII-s eltolt bemutató miatt történt ez és bizony a szinkronnal kapcsolatban egy-két kérdést fel is vetett. Az egyik és a legfőbb, hogy a két sorozat azonos szereplői ugyanazt a hangot kapják-e meg. A Viasat és az SDI pedig ügyes volt és utánajártak (vagy zseniálisan ráéreztek a választásnál), hogy ki adja a hangját Caleb-nek, aki mindkét történetben játszik. Mondjuk Lamboni Anna és Czető Roland karaktert váltott az eredeti sorozathoz képest, de nem tudom, hogy ez mennyire okoz gondot. A szinkront Kiss Lajos rendezte. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Szereplők: Nicole Gale Anderson (Lamboni Anna), Steven Cabral (Horváth Gergely), Brett Dier (Czető Roland), Britne Oldford (Szabó Zselyke), Marritt Patterson (Andrádi Zsanett), Tyler Blackburn (Molnár Áron), Henry Simoons (Bognár Tamás), Luke Benward (Joó Gábor), Meg Foster (Menszátor Magdolna)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása