Jön A nagy duett, Az ének iskolája, a Sztárban sztár és a Rising Star

2014. január 20. - Jasinka Ádám

 A TV2 nem aprózza el, s beveti azt, amit be kell ahhoz, hogy a nézettségi listák élére kerüljön. A tévénézők szeretik ugyan a filmeket, sorozatokat legyen az saját vagy külföldi gyártás, de mégis csak azokkal a műsorokkal lehet a legnagyobb közönségfigyelmet és sikert elérni, amiről lehet másnap a zöldségesnél, az iskolában, a munkahelyen vagy az interneten beszélni. Ezek pedig az event-jellegű showműsorok, amik Magyarországon a zenés realityk.

 A csatorna első ilyen show-ja A nagy duett lesz, amiben a versenyző énekesek duettpartnereit olyan közszereplők, akik nem tudnak énekelni (az egyik páros Csepregi Éva és Joshi Bharat). A könnyed, szórakoztató műsor első szezonja péntekenként hozott jó nézettséget, majd a második etap a SuperTV2-t népszerűsítette, a harmadik évad viszont a TV2-n kerül képernyőre vasárnaponként. Ez a döntés azért érdekes, mert vagy kilépnek az RTL Klub, tavaszra tervezett műsora, a Csillag születik elől, vagy a TV2 valamit tervez a szombati főműsoridőbe. A premier dátuma viszont azért is furcsa, mivel az M1-en is indul A Dal, ami a középdöntőivel szombat-vasárnap jelentkezik, így két showműsort is lesz az egyik hétvégén.

 A TV2 másik három zenés műsorához nem tudunk premier időpontot, de 2013-ban tavasszal adták Az ének iskoláját és mivel pazar nézettséget hozott a konyhára, nem hiszem, hogy az őszi szezonban mutatnák be, ahol mind az RTL Klub, mind az M1 tervez showműsorokat. Az X-faktor ellen (ha berendelik az ötödik szezont) a TV2 szerintem a Rising Star-ral jön, ami a tehetségkutató műsorok között új formátum, s a műsor hazájában, Izraelban nézettségi siker. Mondjuk a The Voice is az volt Hollandiában (és az Amerikai Egyesült Államokban), de szerintem túlságosan idegen volt a magyar nézők számára az olyan műsorelemek miatt, amiket eddig nem látott más tehetségkutatókban.

sztarbansztar.jpg

 A legjobb lépés pedig a Sztárban sztár második évadának berendelése, habár nem voltam elájulva az első évadtól. Szó se róla, tetszett, szórakoztatott és a tavalyi év legjobb TV2-s műsora lett szerintem, de valahogy nem rajongtam annyira érte, mint más bloggerek, cikkírók. A csatorna ehhez a műsorhoz se adott premier időpontot, de ha nem változtatnak a zsűri felállásán, akkor nem hiszem, hogy Az ének iskolájával együtt kerül adásba, mivel a nézők könnyen ráunhatnak Hajós Andrásékra, annak ellenére, hogy nagyon jól működik az ítészcsapat, nem szerencsés elhasználni őket.

 A TV2 saját gyártásait sokan megszólják, de ezen nem kell kiakadni, mivel ilyen a magyar mentalitás, vagyis ez jön le a hozzászólások alapján; minden szenny, ami saját gyártás. A csatorna döntése nekem viszont tetszik, mivel csak ilyen műsorokkal lehet jó nézettséget elérni és ezek a műsorok teszik érdekessé a csatorna kínálatát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása