Showder Klub – a tizenegyedik évad

2013. június 04. - Jasinka Ádám

 Az új évadot is letudtuk az RTL Klub stand upos műsorából. És igen, letudtuk, nem élveztük, nem szórakoztunk rajta, letudtuk. Aki kételkedett abban, hogy a humor egyre érdektelenebb nagyágyúi alul tudják múlni az előző évad teljesítményét, az nem látta még ezt a műsort. Mert, hogy nem kicsit láttunk gyengébb, nem is ez a jó szó rá, közepesebb és unalmasabb évadot, mint tavaly. Ezen a két frenetikusan jó adás sem segített, csak még jobban megmutatta, mennyire megfáradt már ez a formátum.

HU.PNG

 Mert annak ellenére, hogy zseniális humoristáink vannak, legyen szó Kőhalmi Zoltánról, Bödőcs Tiborról, Hadházi Lászlóról és még sorolhatnám, ha a többiek ennyire nem jók. Ennyire nincs bennük előadókészség, igényes szórakoztatásra való törekvés. Valakit attól gondolnak viccesnek, hogy hadar vagy túl lassan beszél, egyszóval beszédhibás. Ettől kellene, hogy az arcizmaim megfájduljanak, attól kellene nevetnem, hogy összefüggő történetet, felépített produkciót nem is látok, csak poénok özönét, amik egymástól függetlenek, minimális átkötés nélkül, poénok közti szakadékot hagyva?

HU2.PNG

 Amíg felmerül bennetek a kérdés, hogy miért nem csinálom én akkor, ha ennyire tudom, gyorsan válaszolok. Mert én tudom magamról, hogy közönség elé állva, direkt poénokra koncentrálva nem vagyok vicces, sőt nem is tudnám magam jól előadni. A Showder Klub-os fellépőknél pedig azt érzem, nincs meg a minimális önreflexiójuk, nem látják, hogy a közönség, ha nevet, nem a poénjaikon, hanem magán az előadón szórakozik. Ez pedig nem több szerintem, mint búcsús produkció.

 A műsorvezető Csenki Attila. A kezdő monológja abszolút nem volt vicces, valamiről beszélt, de nekem nem adott kellő hangulatot. Egyébként sem kedvelem, a hanghordozása és a többször ökör poénjai miatt. Mint műsorvezető kicsit érdektelen volt, mint előadó pedig közepes.

 Az első fellépő Tóth Edu volt. Most gondolkodtam azon, hogy pazaroljak-e karaktert rá, de az szemétség lenne, ha nem. Hadar, kapkod, csapong. Nem lehet tudni, hogy most melyik poént meséli, mert vagy nem lehet érteni, mit mond, vagy annyira erőtlenek a poénjai. Nem tudom, hogy őt miért engedik képernyőre, és most nem azért, mert irigykedem, meg hú de szemét vagyok, hanem mert látom, hogy nem képernyőképes.

 A második fellépő Felméri Péter. Valamiféle produkciót vártam tőle, de nem sokat tett hozzá a műsorhoz. Annyit sikerült elérnie, hogy kikapta a műsor színvonalát a vele az erődbe befutni akaró szőrös medvétől, de sajnos elejtette és legurult a lejtőn. Közepes volt ő is, semmi extra.

HU3.PNG

 Az évadzáró végére tették a két arab származású újoncot. Az első kezdő poénjai jók voltak, nevettem rajta, nem tudom azért-e, mert végre volt valami vicces, vagy tényleg ennyire jó volt, de itt már látszott a szórakoztatás első szikrája. Az már más kérdés, hogy nem annyira volt élvezetes az ő műsora, és nem is tudott újat mutatni a stand up berkein belül. A másik új fiú sorozatok terén van otthon, és ezek az utalások, mint utalások tetszettek, ám poén faktoruk nincsen annyira. Ő sem rossz, de még kiforratlan, viszont az évadban hasonló humoristákat láttunk, így kérdéses, hogy van-e érvénye a műfajon belül.

Értékelés: A részt értékelve azt kell, mondjam, hogy hasonló volt, mint az előző. Közepes és érdektelen. Mindenképpen hozta azt, amit a Showder Klub az előző évadokban, így 3/10. Viszont ha az évadot nézzük, és a két bitang jó epizódot, akkor jobb pontszámot adok. A készítőknek el kellene gondolkozni, hogy ez jó-e így? Mert a minőség alacsony, az nem kérdés.

4/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása