Nevelésből elégséges - A nevem: Earl készítőjétől

2013. január 02. - Jasinka Ádám

 A Nevelésből elégséges, eredeti címen Raising Hope Greg Garcia munkája. A sorozatgyárost jelöljenek korábbi munkái, mint az Igen, drágám (Yes, dear!) és A nevem: Earl (My Name Is Earl). Sorozataira jellemző, főleg A nevem: Earl-re és a Nevelésből elégségesre, hogy koszosak. A díszleteket, a környezet egy poros, zsúfolt külvárosi, vagy lakókocsiparki területre hasonlít. A szereplőket jellemzi valamilyen igénytelenség, és szegénység. A sorozatainak humora viszont elsőosztályú. A szereplők szerethetőek és a színészek is tökéletesen játszák el ezeket a karaktereket.

nevelesbel.png

 A Nevelésből elégséges nem idei sorozat, és az HBO sem idén mutatta be szinkronosan. Az alapötlete a sorozatnak az, hogy egy család odaköltözik a feleség anyukájának lakásába és megpróbálnak dolgozni, hogy eltartsák magukat. A feleség (Virginia; Martha Plimpton) takarítónő, a férj (Burt; Garret Dillahunt), a fiúk (Jimmy; Lucas Neff), és az unakaöccs (Mike; Skyler Stone) kertészkednek, a nagymama (Barbara; Cloris Leachman) pedig, amnéziás. A nagymama azt hiszi, hogy volt férje Jimmy, ezért hol megcsókolja, hol a fenekére üt.

nevelesbol2.png

 Greg Garcia sorozataiban sokszor ugyanazokkal a színészekkel dolgozik. Az Igen, drágám-ban az egyik főszereplő, A nevem: Earl-ben az egyik rendőr. A nevem: Earl-ből Kenny pedig a Nevelésből elégséges-ben a városi szupermarket vezetője.

nevelesbol4.png

 Az első részben Jimmy-t elküldik fagylaltért, és mikor hazafelé tart a furgonnal odarohan hozzá egy lány és beszáll mellé. Azt mondja üldözik és menekül. Jimmy segít neki és elviszi hozzájuk. Amikor megérkeznek a lány a furgonban flörtöl Jimmy-vel majd szerelmeskednek...

 Másnap azonban kiderül, hogy a lány nem az a kedves, aranyos, akinek gondolta Jimmy, hiszen a híradóban bemutatott riport alapján őt körözik. A lány a híradó alatt a mosdóban volt, mikot visszaült az asztalhoz Virginia fejbevágta a televízióval. A lány börtönbe került, terhesen. A gyerek apja pedig Jimmy. A család ellenzésére nem adja le a tűzoltóságon, ahol ugye a kuka a kutyáknak van, a gyereket, hanem maga neveli fel. A kislány, Beyonce hercegnő, és a gyereknevelés nem kis feladat Jimmy számára egyedül, de a rész végén szülei segítenek neki. Itt kapja a gyermek a Hope nevet és nyer értelmet a sorozat címe.

Értékelés: Tetszik a sorozat, kedvelhetőek a szerepelők, jók a színészek és a poénok hasonlók, mint A nevem: Earl-ben. A főszereplő, Jimmy, ugyanolyan esetlen, buta, mint amilyen Earl. Szeretne kezdeni valamit az életével, nem nagyravágyó. Greg Garcia nem variálja túl sorozatainak helyszínét és szereplőit. Miért is tenné, ha remekül dolgozik és új sorozata is jó annyira, mint A nevem: Earl?

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása