Vidéki hentesről készítheti legújabb sorozatát az RTL Magyarország

2018. június 26. - Jasinka Ádám

Április közepén indította el közös pályázatát a Paprika Studios műsorgyártó és az RTL Magyarország, melyre hat-nyolcrészes sorozatötleteket vártak. Az előválogatás után a legjobbnak ítélt nyolc terv mutatkozott be a június 26-án megrendezett HypeWriter Pitchfórumon, amin magyar, cseh és szlovák alkotók is részt vettek.

the_butcher_rtl_hypewriter_illusztracio.jpgA fotó illusztráció

Az ötleteket maguk a készítők prezentálták a sajtó és az ötfős zsűri előtt. Az ítészek között volt Kolosi Péter az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, Trunkó Bence a Paprika Studios kreatív igazgatója, forgatókönyvíró, Michael Bütow és Dave Clarke producerek és Roope Lehtinen, az "Easy Living" című széria, az Aranyélet alapjának alkotója. A rendezvényen bemutatott tervek közül több mint egy óra tanácskozás után Declan Hannigan és Andy Hefler sorozattervét, a "The Butchert" választották legjobbnak, így ők kapják a 10 ezer eurós pénzdíjat, és elkészíthetik a Paprika Studios-zal közösen a széria első epizódját, amit az RTL Magyarország műsorára tűz majd valamelyik csatornáján.

A "The Butcher" (A hentes) történetét valós események ihlették. Karcsi, a hentes egy kistelepülés egyik leginkább szeretett lakosa, bárki aki betér az üzletébe, ha nem is a legjobb minőségű termékkel, de biztosan jókedvűen lép ki az ajtón. Karcsit azonban egyik nap meggyilkolják, és innen indul a sorozat története. Miközben látjuk a jelenben özvegyét és szintén hentesként dolgozó fiát, folyamatos visszatekintésekből ismerjük meg, hogy talán mégsem ő volt a mintapolgár. Sokan vannak ugyanis akik meg akarták ölni, sokan akik meg is tehették volna, de csak egy valaki van, aki meg is tette. Az alkotók a "Fargo" sorozathoz hasonlították "A hentest", és bár központi szerepet kap a gyilkosság felgöngyölítése, nem az lesz a hangsúlyos, hogy ki volt a tettes.

Declan Hannigan és Andy Hefler itt élnek és dolgoznak Magyarországon. Egyik legutóbbi munkájuk a Comedy Centralra készült "Készhelyzet" volt Hajós Andrással. A két alkotó azonban nem csak rendez, hanem színészi feladatokat is vállal, Hannigant láthattuk például a "Terror" című sorozatban, az "Atomszőkében" és a "Mentőexpedícióban", Heflert pedig "A hollóban" és a "Boszorkányvadászatban". A páros a műsorgyártóval közösen elkezdi fejleszteni a produkciót, és ha az elkészülő bemutatkozó epizód (pilot) sikeres lesz, akkor könnyen elképzelhető, hogy "A hentes" lesz az RTL Magyarország új saját gyártású sorozata.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása