Lekerülhet műsorról a Barátok közt?

2018. február 05. - Jasinka Ádám

Egykoron az RTL Klub legnézettebb saját gyártású produkciója volt a Barátok közt, melynek eredményeit lehetetlen volt megközelíteni is. Az utóbbi időben több változáson is átesett a sorozat: 2015-ben 17 év után távozott Kalamár Tamás kreatív producer, a helyére érkező Rozgonyi Ádám pedig két évet követően tavaly adta át a stafétát.

baratok_kozt_rtl_valasz_cikk1.jpg

A nézettségcsökkenés mellett talán a minőségbeli kérdések, a távozó szereplők és a folytonos időpontváltozás is közrejátszhatott abban, hogy a Barátok közt fokozatosan elveszítette magabiztos vezető szerepét a nézettségi versenyben. A reklámozóknak fontos, 18 és 49 év közötti nézők körében pedig az elmúlt hetekben a határán táncolt az RTL Klub esti főműsoridős átlagának. Az ötödik héten viszont végig alatta teljesített.

"A Barátok közt című sorozatunk idén lesz két évtizede, hogy az RTL Klub programstruktúrájának meghatározó pillére, sok-sok műsorral szemben mutatta már meg, hogy a nézők egyik kedvenc programja, így néhány kevésbé erős nap miatt talán korai volna bármilyen összefüggésben eltemetni"  - nyilatkozta a MűsorVíziónak az RTL Magyarország Marketing- és Kommunikációs Igazgatósága.

baratok_kozt_rtl_valasz_cikk2.jpg

Kérdéseinkre adott válaszukban kiemelik, hogy a januári időszak közismerten nem a kereskedelmi televíziózás legfordulatosabb hónapja, mivel ilyenkor a reklámozók is kevesebbet költenek, bár "A Fal másolataként képernyőre került műsor (A Piramis - a szerk.) a konkurencia képernyőjén hozott némi változást az eddigiekhez képest. De az RTL Magyarország továbbra is hisz abban, ami húsz esztendeje trend - azaz a Barátok közt a magyar televíziózás legnépszerűbb napi sorozata."

Bár a Barátok közt talán sosem látott nézettségi mélypontja jutott, ráadásul pont abban az esztendőben, amikor indulásának huszadik évfordulóját ünneplik az alkotók, a tévécsatorna részéről egyértelmű válasz érkezett arra a kérdésünkre, hogy van-e olyan nézőszám, ami után a sorozat befejezése mellett döntenének: "Nincs napirenden a sorozat befejezése, sem pedig másik csatornára költöztetése."

baratok_kozt_rtl_valasz_cikk3.jpg

A szappanopera számai mellett látva az Oltári csajok hétről hétre erősödő nézettségi eredményeit, melyeket az RTLII-n, egy kábelcsatornán ér el, felmerül kérdésként, hogy a jövőben tervez-e újabb hazai telenovellát az RTL Magyarország, ami akár már az RTL Klubon lenne látható: "Az Oltári csajok sikerében és népszerűségében az első pillanattól kezdve hittünk, így akár ez a telenovella is futhatott volna az RTL Klub képernyőjén, de a teljes csatorna portfólió sikere is rendkívül fontos. Jövőbeni műsorterveinkről azonban még korai volna beszélni."

Fotók: RTL Klub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyelő 2018.02.06. 06:37:47

Egyre később kezdődött , túl erős a”fiatalitás”, a régi jó szereplők kevés kivétellel elkoptak, a történet is lassan hömpölyög, én nyár óta nem nézem, gondolom más is volt így.

Trambulin 2018.02.06. 07:54:39

Remélem hamar lekerül a műsorról.
Csak az áskálódás, a "hogy tegyek keresztbe a másiknak", "hogy kavarjak be a másiknak" sugárzik minden témából. Belterjes társaság, már mindenkinek megvolt mindenki.

Duplaxiii 2018.02.06. 10:02:49

A magyar televíziózás, a magyar kultúra legsötétebb évtizedei ez a műsor.
Ha a monoszkóp menne helyette, az is jobb lenne.
A bűne, hogy a társadalom becsapható, megvezethető átlghalmazát butítja, zombisítja adásról adásra.
Még a másik ilyen, a Szomszédok is magasabban volt, mert abban legalább volt kapcsolat az élettel. Ebben? Semmi!
De nem fog megszűnni, mert milliós lakótelepi háziasszony megy azonnal az utcára érte.
Mondjuk egy régen függő feleség pár napja jelezte a kérdésemre, hogy nézi-e, mire: MÁR NEM!

Mancilla Pectoralis 2018.02.06. 12:48:50

Azt hiszem három részt láttam belőle kb 19 éve.(valami hosszúhajú csávó leesett,lelökték vagy lelőtték egy háztetőről kb ennyi maradt meg).Felejthető volt,így meszeltem. Ideje lenne lezárni és nem hagyni vergődni.

blexpress 2018.02.06. 15:05:50

Tulajdonképpen a Filmművészeti egyetemen kéne tanítani ezt a sorozatot, hogy így nem szabad sorozatot készíteni mert ez a borzalmak borzalma. Rossz szinészek hiteltelen összevissza történetek és ahogy az egyik kommentelő is megjegyezte belterjes azaz mindenki már mindenkivel volt.
Már csak azt " várom", hoyg a melegek mikor fognak csókolózni ill. lefeküdni egymással.
Talán még összejön ugyis annyi buzi van az RTL -ben.
Ez a sorozat ez olyan rossz,hogy arra ár nincs is szó amely kifejezze .
Remélem abba hagyják.

Rémbódess 2018.02.06. 16:24:26

@blexpress: a "melegcsók" már megvolt vagy 10-15 éve. A Hoffer Misi csókolózott az akkori barátjával.

jog-ász 2018.02.06. 19:21:09

@Rémbódess: de blexpress akkor még nem nézte!:)

vergyula 2018.02.06. 20:05:38

Nem az elejétől néztem, csak később kapcsolódtam be. Aztán évekig függő voltam. Ha elmentünk nyaralni, a videó vette az összes részt, amíg távol voltunk. Mikor összejöttem a feleségemmel, őt is megfertőztem. Aztán egyszer csak éreztem, hogy elég. Nem az intrikák miatt, nem is azért, mert mindenkinek megvolt mindenki (néhányat én sem bánnék, ha meglehetne :)), inkább a kitalálhatóság/előreláthatóság miatt, és a nyilvánvalót mégsem előre látó szellemi fogyatékos karakterek miatt.
Szóval tán 10 éve már, hogy nem nézem. Az asszony mondjuk rajta maradt (az én hibám), és ha az epizód alatt a szobában vagyok a gép előtt fülessel a fejemen elzárván a sorozat hangját, néha azért rábambulok a tévére. Főleg ha Nóra keresztbe teszi a lábát. :)

Pepibubó 2018.02.06. 20:53:47

Nekem csak az nem tetszik, ahogy az a nagyképű kommunistakölök megmagyarázhatatlant menteget. Mert azt hebegi ez a Kolosi, hogy "normális hullámvasút" mindig van. Hát nem! Ahogyan taszigálták túl későre, aztán túl koránra, az olyan, mintha direkt ki akarnák nyírni. Gratulálok, sikerült, leszoktam róla, őszintén köszönöm.
Most már csak azt várom, mikor kezdenek el nyalni az orbáni kommunista diktatúrának.

pkovaks 2018.02.06. 21:00:44

RTL 2 pont 23 orakor tudja adni ( amikor adja de neha kimarad mert valami mas van helyette) de a köcsög RTL hol elöbb hol kesöbb adja es ugralnak az idöpontok ezert az emberek leszoknak rola...Miert nem lehet egy allando idöpontot talalni a musornak ??? Ja, a kurva sok reklam fontosabb mint a pontos musorkezdes...
süti beállítások módosítása