Fülségterület: Atlanta, Zűrös viszonyok, Amerika Huangjai

2017. január 22. - Jasinka Ádám

fulsegterulet_cikkfejlec.png

Egészen meglepő, de mindenképpen üdítő szinkronokat hallhattunk már idén - pedig még csak január van. Az év első két hetében több újdonság is képernyőre került, egy részükről már írtam is, most pedig haladjunk tovább ezeknek a listáján. A Zűrös viszonyok sokaknál azzal okozott felháborodást, hogy az egyik ismert színésznő nem a megszokott hangját kapta. Hogy jogosak voltak-e a kritikus hangok? Kattintsatok a TOVÁBB-ra és kiderül emellett az is, milyenek Amerika Huangjai és kitől lett zseniálisan jó az Atlanta.

Atlanta (szr: Hornyák Mihály, stúdió: Masterfilm Digital) - magyar hangok

fulseg_atlanta.png

Jelölések és díjak, kritikai és nézői elismerések. Az egyik legjobb új komédiának kikiáltott Atlanta engem mindaddig elkerült, amíg magyarul be nem mutatták. De még a szinkronos premier sem tudott legyűrhetetlen csábítást jelenteni. Az első rész viszont megkapta azt az esélyt, amelyet szinte minden újdonság - belenéztem, és ami az első jelenet után jött, arra nem voltam felkészülve.

Már az előzetesek alapján sejtettem, hogy ez különleges lesz, hiszen Földi Tamás hangját nem mindennap hallja az ember, sorozatban pedig pláne kevés alkalommal. Talán ez is közrejátszott abban, hogy most ennyire odáig vagyok érte, de kétségtelen, hogy a játéka, a hangjában itt meglevő, a karakterre remekül illő bizonytalanság szuperül működik. Nagyon jól kiegészítik egymást a bolondos, sztereotípiákkal maximálisan szembemenő Dariust szinkronizáló Nagypál Gáborral, aki most kevésbé karcos és "őrült", de ez a visszafogottság talán még jobban is áll neki.

Karácsonyi Zoltán pedig remek érzékkel helyezkedett bele a főszereplőbe, ahogyan Nádasi Veronika is elkapta a lányukat kvázi teljesen egyedül nevelő anya rezdüléseit. Hornyák Mihály szereposztása zseniális lett, nagyon élveztem, hogy felcsendültek olyan hangok is, akiket sorozatban mostanában ritkábban hallhattunk.

Zűrös viszonyok (szr: Balog Mihály, stúdió: Balog Mix) - magyar hangok

fulseg_zuros.png

Amikor olvastam, hogy kik lesznek a főszereplők magyar hangjai, akkor már tudtam, hogy ez rossz nem lehet, hiszen ha kell, a választott színésznők rutinból is megoldják a feladatot. Szerencsére nem lett futószalag mellett készült egyenmunka a magyar változat, hanem tele van a sorozatra jellemző színekkel és illatokkal.

Szépen szólt Rochelle Aytes és Szávai Viktória párosa, a drámai és vidám pillanatokban is együtt élt a hangja a színésznő arcával. Nagyon jól passzolt Kisfalvi Krisztina Yunjin Kimhez, bár elsőre szokatlan választásnak tűnt, de hamar megmutatta, hogy a komolyabb, komorabb szerepek is remekül állnak neki, és hitelesen szól. Hábermann Lívia hangjára a Graceland óta különösen figyelek, és itt is elképesztő természetességgel és könnyedséggel játszik, le a kalappal előtte is.

Amiért pedig külön hálás vagyok, hogy a Zaklatók után itt is Joó Gábor lett Erik Stocklin hangja, az övék a tavalyi év egyik legjobb párosa. A kvázi főszereplőnőt, Alyssa Milanot és Németh Borbálát nem véletlenül hagytam a végére. Sokakkal ellentétben én nem igazán tudtam hangot kötni Milanohoz, bár azt tudtam, hogy Kökényessy Ági szinkronizálta eddig majdhogynem a legtöbbször.

A kommentek azonban elültették a fülemben a bogarat, és akarva-akaratlanul is máshogyan hallgattam ezt a párosítást, és emiatt nem éreztem annyira erősnek, mint a többieket. Németh Borbála remek, mint mindig, de erre a figurára picit magasnak találtam a hangját. De ez csak apróság, összesítésben ugyanis roppant élvezetes ez a szinkron.

Amerika Huangjai (szr: Kemendi Balázs, stúdió: Active) - magyar hangok

fulseg_huangjai.png

Furának gondoltam elsőre azt, hogy A Goldberg család után egy újabb Comedy Centralos vígjátékban lesz Solecki Janka a főszereplőnő magyar hangja, de meghallgatva az első részt, egyet kell értsek Kemendi Balázzsal, mert a színésznő tényleg remekül passzol a figurára. Nem lett szerencsés a programing, hogy a két szitkom ilyen közel debütált, de ez legkevésbé a szinkronrendező hibája.

Solecki Janka remekül elkapta a figura visszafogott szélsőségeit, ha kellett könyörtelenül ragaszkodott a hagyományokhoz, a megszokott dolgokhoz, máskor pedig előhozta a szerep mélyén azért ott lapuló nőies vonásokat is. Mindezt pedig finom átmenettel kötötte össze. Remek partner Láng Balázs, Berecz Kristóf pedig ügyesen dolgozik a kis Eddie figurájával, benne van minden a hangjában, koraérett és lázadó, jó hallgatni ahogy játszik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása