Két különleges sorozat érkezik karácsony táján a magyar HBO-ra

2016. november 20. - Jasinka Ádám

Az egyik korábbi bejegyzésben írtam pont azt, hogy az HBO premierjeiről ritkán lehet nagy, összefoglaló cikkeket írni, hiszen nem ritkán havonta, de inkább kéthetente jelentenek be egy-egy kisebb újdonságcsomagot, benne megannyi csemegével. Az őszi kínálatuk ismertetésekor rengeteg újdonságot bejelentettünk, de a karácsonyra, vagy legalábbis a tél végére érkező ezen két produkcióról eddig egy szót sem hallottunk.

hbo_manchester.jpg

December 25-én, 11:50-kor mutatkozik be az HBO3-on a Manchester sötét oldalán című brit, kissé fekete humorú krimisorozat, amelynek készítője a BAFTA-díjas Paul Abbott, akinek többek között az amerikai kontinensen nagy sikert befutó Shameless - Szégyentelenek eredeti, brit változatát is köszönhetjük. Az eredetileg No Offence címet viselő szériában egy lepukkant manchesteri rendőrbolton keresztül követhetjük végig egy csapatnyi rendőr mindennapjait. Nap mint nap gyújtogatók, neonácik és gyilkosok teszik próbára a rutinos és összetartó csapatot, amit a lelkes, de kétségtelenül lökött Vivienne Deering vezet. Azonban a megszokottnál is nehezebb napok várnak rájuk, amikor egy különösen zavarodott sorozatgyilkos tűnik fel a városban.

A másik újdonság, aminek egyelőre pontos hazai premierdátuma még nincs, az az HBO ázsiai leányvállalatának saját gyártású produkciója, a Félvilágok (Halfworlds) lesz. A 2015-ben indult széria Thaiföld és Indonézia közös produkciója, a főszereplője pedig egy Dzsakarta nyomornegyedében élő árva lány, Sarah, aki elképesztően tehetséges rajzos, de végtelenül ijesztő képeket alkot. A rajzait álmai ihletik, és barátai szerint azért lát ilyen szörnyű dolgokat, mert nem tudja lezárni a múltat, azonban a valós magyarázat ennél sokkal bonyolultabb. A Félvilágok egy sötét fantasy thriller, ami a különleges ázsiai folklórban, az indonéziai mitológiában gyökerezik. A történet szerint az emberek és a démonok évszázadok óta élnek egymás mellett, de párhuzamos világban. Egyik nap azonban egy titokzatos esemény hatására ez a rejtett és sötét világ felfedi magát, és Sarah feladata lesz megőrizni a két világ közti kényes egyensúlyt.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása