5 éves a MűsorVízió

2016. november 19. - Jasinka Ádám

Amikor elkezdtem írogatni, akkor nem hogy abba nem gondoltam bele, meddig fogom majd ezt csinálni, hanem elképzelni sem tudtam volna, hogy a blognak köszönhetően milyen sok helyre, forgatásra lesz majd lehetőségem ellátogatni. Pontosan öt éve, 2011. november 19-én, 13:14-kor élesítettem az első cikkemet, amelyet a másodjára újraindult Legyen Ön is Milliomos! kapcsán írtam. A linkre kattintva elolvashatjátok, szándékosan nem javítottam ki benne egy fogalmazási vagy helyesírási hibát sem, jó emlékeztető ez magam számára is, hogy honnan indultam.cikkfejlec_szulinap.png

A MűsorVízió öt éve alatt foglalkoztam amerikai tévés hírekkel, írtam pilot-, évad- és sorozatkritikákat, beszámoltam kisebb-nagyobb, a magyar televíziós piacot érintő hírekről, megírtam több mint 200 nézettséges cikket és lassan eléri majd ezt a bűvös határt a szinkronos írások száma is. Ugyan a magyar szinkronnal nem a blog indulásától kezdve, hanem csak 2013 vége, 2014 eleje óta foglalkozom egyre intenzívebben, azért sikerült már így is tetemes mennyiségű cikket írnom e témában.

Születtek szinkronhangismertetők, forgatási beszámolók, színész- és stábinterjúk, ezek pedig nem jöhettek volna létre, ha még 2013 őszén a Sorozatjunkie-nak köszönhetően nem jutok el életemben először szinkronstúdióba, A bura alatt című sorozat felvételére és nem ragad magával az első pillanatában a szinkron világa. Hatalmas köszönettel tartozom winnie-éknek azért, hogy "elindítottak" ezen az úton, a TV2-nek - kiváltképp Malik Andreának, a Masterfilm Digitalnak, az SDI Media Hungary-nak - elsősorban Németh Napsugárnak - Lukács Attilának és Góz Tamásnak, akik mind-mind segítettek abban, hogy ma ott tartsak, ahol.

A MűsorVízió öt éve alatt jó pár dolgot megtapasztalhattam; beszélhettem többek között általam nagyra tartott és imádott színészekkel, láthattam őket mind a szinkronban, mind sorozatforgatáson játszani és többek között megfigyelhettem, hogyan is készülnek az egyes tévéműsorok. Tavaly elindítottam a Premiernaptárt, ahol az évad- és sorozatpremiereket gyűjtöm és amire lassan már kilencezerszer kattintottatok. Idén télen a Magyarszinkron.hu-val, a Puliwood-dal és a Szinkronjunkie-val közösen már a harmadik Szinkronkvízre készülünk.

A legfrissebb projektek közé tartozik a török sorozatos Facebook oldal, a Kebabvízió, melyen hírekről, szinkronos érdekességekről olvashattok, valamint az ASK.fm-es MűsorVízió oldal, ahol sorozatokról és szinkronról tehettek fel kérdéseket. Jövőre pedig folytatjuk a különféle szinkronos cikksorozatokat, forgatási beszámolókat és készülünk egy podcasttel is - naná, hogy szinkron témában.

Köszönök minden segítséget a tévécsatornáknak, a sajtósaiknak, a szinkronstúdióknak, a többi tévés és szinkronos blognak, a színészeknek, a szinkronrendezőknek, a hangmérnököknek és a fordítónak, a vendégszerzőknek, az Index-nek és persze nektek, drága Olvasók, hiszen végső soron tényleg nektek tartozom a legnagyobb köszönettel. Mivel statisztikai adatot a blogról alig közlök, ellenben a hazai nézettséget szinte állandóan, így úgy gondoltam, most megosztok veletek pár érdekességet melyeket a blog elmúlt öt évének főbb állomásaival, sarokköveivel együtt a TOVÁBB-ra kattintva elérhető - kattintásra nagyobbá változó - infografikán olvashatjátok el.

infografika.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása