Sorozatgyilkos után nyomoznak majd Budapest utcáin

2016. szeptember 23. - Jasinka Ádám

 Azt hiszem, lassan már semmi különös nem lesz abban, ha reggel iskolába vagy munkába menet, vagy a folyóparton korzózva egyszer csak az 1900-as években, egy macskakővel borított párizsi utcán, vagy egy a jelenben játszódó látványos akciójelenetben találjuk magunkat. Az ismert külföldi színészek és forgatócsoportok egymásnak adják a kilincset az országhatáron és hamarosan itt lesz egy újabb lehetőség arra, hogy összefussunk kedvenc színészünkkel vagy találkozzunk neves rendezőkkel, hiszen jövő év elején újabb stáb érkezik a fővárosba.

 A TNT nevű amerikai kábelcsatorna még tavaly jelentette be, hogy sorozatot terveznek Caleb Carr, idehaza 2007-ben megjelent nagy sikerű regényéből, az 1896-ban játszódó A halál angyalából (The Alienist). A tévéadó nem követte az úgymond megszokott utat és átugorva a pilotberendelést egyből sorozatot készíttet a magyar származású pszichológust főszerepbe állító fikciós bűnügyi történetből. A 19. század végén, a gazdagságáról és mérhetetlen szegénységéről egyszerre elhíresült New Yorkban játszódó események központi figurája Laszlo Kreizler, a város legnevesebb kriminálpszichológusa.

 A regény története szerint amikor a New York-i rendőrséget vezető Theodore Roosevelt tudomást szerez egy borzalmas gyilkosságsorozatról - melynek áldozatai főleg prostitúcióra kényszerített fiatal gyermekek - úgy dönt, hogy a város befolyásos urainak akarata ellenére Kreizler segítségével titokban megindítja az ügyben a nyomozást. Kreizler doktorhoz csatlakozik John Moore, a New York Times egyik újságírója, valamint Roosevelt fiatal titkárnője Sara Howard, aki elhatározza, hogy belőle lesz a városi rendőrség első női nyomozója. A csapat, felhasználva a korabeli helyszínelési technikákat és pszichológiai ismereteket nekilát a munkának, miközben a gyilkos rendre szedi az áldozatait, akiket nem csak brutálisan meggyilkol, de meg is csonkít.

 A tíz részesre tervezett első évad forgatókönyvét a True Detective első szezonjának rendezésével híressé vált és számos díjat begyűjtő Cary Fukunaga írta Caleb Carr regénye alapján, és egy ideig úgy tűnt, hogy a rendezői székben is ő foglal majd helyet, de olyan sok projektben vállalt szerepet, hogy valahol meg kellett alkudnia. Így bár marad a készülő The Alienist-széria kreatív csapatának tagja és producere, a részeket már nem ő fogja rendezni. Az első két epizódot Jakob Verbruggen (Hajsza, Kártyavár, Black Mirror) dirigálja majd, de nincs kizárva, hogy akár több részre is meg tudják nyerni a sorozatokban jártas flamand úriembert. A sorozat producerei közt megtaláljuk a Forrest Gumpot és a Benjamin Button különös életét is író Eric Roth-ot és a Drive - Gázt! jegyző Hossein Aminit is.

Forrás: Deadline, bookline.hu, moly.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása