Érkezhet hozzánk is a Szulejmán folytatása?

2015. szeptember 12. - Jasinka Ádám

 Először is köszi Desmond Wallace-nak, hogy kiszúrta, a Törökországban már 2014-ben befejeződött Muhtesem Yüzyil, vagy magyar címén Szulejmán folytatást kap, amely ráadásul idén októberben képernyőre is kerül a Star TV-n.

 A magyar nézők szerintem sokak meglepetésére nagyon megkedvelték a legsikeresebb török szultán, I. Szulejmán életéről, szerelmeiről és háremének apróbb-cseprőbb dolgairól szóló nem egyszer ármányos sorozatot. Az RTL Klub egyik legnézettebb szériája tényleg sok nézőt ültet a képernyők elé és adhatják akár késő este, 22:00 után is, hétszáz-nyolcszázezer tévéző így is követi a valóság ihlette szereplők történetét.

kosemszultana.jpg

 A sorozat eredetileg másfél-két órás játékidejű epizódokból állt, ezeket vágta az RTL Klub általában kettő vagy akár több részre, de mivel előfordult, hogy rövidebbek voltak a török epizódok, így számomra nem annyira követhető, hogy éppen melyik részét is adják magyarul az eredetiknek. Az RTL Klub a török számozást követve most tarthat úgy a 80. rész környékén, ami azt jelenti, hogy még hatvan epizód van hátra, ami magyar vetítés szerint sokkal több lehet, de ez nem pontos, hivatalos számítás.

 Azonban ha magyarul is befejeződik Szulejmán és háremének története, akkor sem kell aggódnia a tévéadónak és a rajongóknak, hiszen a hasonló díszletek között, hasonló hangulatban, ám új karakterekkel készült Kösem szultána lehet a váltósorozata. A Muhtesem Yüzyil - Kösem októberben mutatkozik be a török Star TV-n és az előzetesek alapján akinek tetszik a Szulejmán, annak szerintem ez is a kedvence lehet.

 A történelmi folytonosság miatt elképzelhető, hogy ez a sorozat, ha valóban az RTL Klubra érkezik - ha képernyőre kerül egyáltalán Magyarországon - tényleg csak a Szulejmán fináléja után lehet csak adásban, mivel I. Szulejmán leszármazottjai állnak az új történet középpontjában. A címszereplő pedig az a Kösem szultána, akit Hürrem szultána mellett az oszmán történelem egyik legbefolyásosabb asszonyának tartanak.

 Az mindenesetre jó hír a sorozatot magyarul és eredeti nyelven nézők számára is, hogy ugyan más szereplőkkel, de úgy néz ki azonos hangulattal fog folytatódni kedvenc történetük.

A kép forrása: Muhtesem Yüzyil Kösem Facebook oldala

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása