Ezekkel a műsorokkal indul a megújuló Duna TV

2015. február 19. - Jasinka Ádám

 A közmédia átalakulásával felborul egy az egész magyar televíziózás kezdete óta létező, az emberekbe mára beidegződött állapot, miszerint a magyar fő adó az bizony az M1. Az elmúlt évek azonban bebizonyították azt, hogy nem csak értékét vesztette az első számú köztelevízió, de hogy az aktuálisan tévét nézők nagyon elenyésző mértékben kapcsolnak oda és még kisebb számban választják az ott adott műsorokat. Az M1-et szerintem sokan a megkérdőjelezhető színvonalú Híradóval, politikai töltetű magazinműsorokkal és csak nagyon kevés, kimondottan szórakoztató tartalommal azonosítják.

 Nem azt mondom, hogy a köztévé a 2011-es megújulása után ne tett volna le a magyar média asztalára semmit sem, nem egy műsorának vagyok én is a rajongója, de sokkal több minden miatt lehet szidni őket, mint kedvelni. Az M1 tehát már nem azt az M1-et jelenti, ami nagyon sokáig élt az emberek gondolataiban és nem is tölti már be (elég régóta) az ország legnézettebb adója pozíciót, ezért is érthető lépés, hogy a sokkal szimpatikusabb, politikai témáktól függetlenebb érzést adó Duna TV kerül a középpontba.

kossuthkifli2.jpg

 A Duna TV a digitális átállás óta folyamatosan szállítja a jobbnál jobb számokat, amik nem egyszer az M1-en adott műsorokénál is magasabb nézettségi adatok voltak, elég csak a rendkívül népszerű A hegyi doktorra, a Don Matteora vagy a régebbi sorozatok (A Tenkes kapitánya, Sándor Mátyás) ismétléseire gondolni. A legjobb eredményt azonban minden kétséget kizáróan a Sissi-filmek hozták, amik nem hogy az M1-et verték le, de felvették a kesztyűt a többi kereskedelmi adóval is.

 A március tizenötödikétől megújuló közmédiával kapcsolatban a legfontosabb kérdés szerintem az, hogy mik lesznek a Duna TV-n, ami olvasva a sajtónyilatkozatokat valamiféle egyvelege lesz a mostani Duna TV-nek és az M1-nek, azaz egyszerre lesznek rajta magazinműsorok, kulturális és vallási egyaránt, valamint szórakoztató tartalmak. Az arányok eltalálása lesz a kulcskérdés. A hétköznapi kínálatról egyelőre nincs információ, de kiderült viszont az, hogy március tizenötödikén, azaz vasárnap, az egyik nemzeti ünnepen (messzemenő következtetést szerintem ebből sem lehet igazán levonni, de támpontnak jó) mi lesz az új nemzeti főadón.

 A délelőtt és a kora délután nem izgalmas, magazinműsorok és filmek lesznek, illetve amíg az M4Sport el nem indul, addig a Duna TV-n lesznek a Formula 1 közvetítések is, jelen esetben az Ausztrál Nagydíj. A főműsoridő azonban már érdekesebb, ugyanis nem tartják meg a 19:30-as M1-es Híradót, hanem a Duna TV-s időpontot fogják használni, azaz a két, országos lefedettségű kereskedelmi tévéadóhoz, az RTL Klub-hoz és a TV2-höz hasonlóan a fő köztelevízión is 18:00-kor kezdődik a híradás.

 Ez szerintem egy jó lépés, többek között azért is, mert így a főműsoridő sokkal jobban kitágul, kiszélesedik és sokkal több tartalom fér el benne, amik korábban is tudnak kezdődni. A Magyarország, szeretlek! a pletykák ellenére mégis folytatódik, nagyon is örülök neki, a műsort azonban nem a korábbi gyártó, a Hung-Ister Zrt., hanem házon belül, maga a köztévé fogja készíteni. A műsorrend-tervezetből az látszik, hogy a korábban bő egy órás műsor rövidebb lesz, azaz lehet az új gyártó új szerkesztéssel is párosul. A korábban közel milliós nézettségű showműsor lesz a felvezetője az új köztévés, saját gyártású sorozatnak a Kossuthkiflinek. A Duna TV első adásnapjának részletes műsorrendjét a tovább mögött találjátok.

04:50: Hajnali gondolatok
05:00: Magyar gazda
05:30: Formula 1 - Ausztrál Nagydíj - Futam
08:10: Magyar elsők'
08:30: Rome Reports - Vatikáni híradó
08:55: A sokszínű vallás
09:05: Kérdések a Bibliában
09:20: Engedjétek hozzám a gyermekeket
09:30: Katolikus krónika
09:55: Református magazin
10:25: Református ifjúsági műsor
10:30: Evangélikus ifjúsági műsor
10:40: Görög katolikus ifjúsági műsor
11:00: Unitárius istentisztelet közvetítése Bágyonból
12:00: Déli harangszó
12:00: Híradó - Déli
12:45: Vers - Füst Milán: A magyarokhoz (közrem.: Mádi Szabó Gábor)
12:55: Hagyaték
13:25: Forma-1 Ausztrál Nagydíj –Futam
16:20: Szegény gazdagok (1959)
18:00: Híradó
18:25: Dunasport
18:30: Időjárás-jelentés
18:35: A kőszívű ember fiai
20:00: Magyarország, szeretlek!
20:55: Kossuthkifli
21:50: A Hídember
00:15: Milady
02:25: Vers - Petőfi Sándor: Ezernyolcszáznegyvennyolc, te csillag...
02:30: Himnusz
02:35: Novum
03:00: Gazdakör
03:30: Kapásjelző
04:00: Magyar klasszikusok új köntösben
04:30: Táncvarázs

A találatért köszi Desmond Wallace-nak!
Forrás: sat-tv-radio.hu
A kép forrása: Kossuthkifli.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása