Fapad - a köztévé új komédiája

2014. augusztus 25. - Jasinka Ádám

 A köztévé a 2011-es megújulás óta jó pár sorozattal próbálkozott, hogy elnyerje a nézők kegyét, azonban egyik saját gyártása sem lett kirobbanó siker. Az egyik legtöbb részt az idén év elején befejezett Hacktion tudhatja magáénak, hiszen hat évadot húzott le az M1-en. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az első két évad után irányt váltottak a készítők és az addig a forráskódokban és akciós elemekben elmerülő történetből magyaros, sok esetben humoros krimit készítettek, ami az én egyik személyes kedvencem lett. A befejezésnek azért sem örültem annyira, mert az írók a hatodik évadban hozták a legjobb formájukat.

fapad.jpg

 A hackeres-akciós-krimis vonal mellett készült egy havi, zenés dráma is, amiből csak két részt láthattunk. A Szájhősök egy bár működésébe kalauzolta el a nézőket, s közben megismerhettük a tehetséges, de nagyon zűrös énekesüket is, ám szerintem a furcsa vetítési módnak is köze lehetett ahhoz, hogy a köztévé elkaszálta ezt a sorozatot. A bukások sorát erősíti még a Marslakók című napi sorozat is.

 Az M1-nél, ha nem számítjuk a saját gyártású műsorokat, akkor csak egy sorozat maradt, ez pedig a Munkaügyek - IrReality Show. A szitkom, aminek humoristák az írói elég felemás harmadik évadot zárt, de így is elmondható, hogy szórakoztató az, amit tudnak és ha van is egy-két laposabb epizód, tudják ezt kompenzálni. A köztévé pedig az új sorozatoknál nem is mert sokat kockáztatni és a Munkaügyeket is jegyző irodától kért be egy másik szituációs komédiát.

 A Fapad egy olyan sorozat lesz, ami dokumentarista módon fogja bemutatni egy fiktív légitársaság működését, és a dolgozók életét. A történet főszereplője ezen cég igazgatója, Szemlő Róbert lesz, akit a Hacktion Újratöltve című sorozatból is ismert Anger Zsolt alakít. A sorozatban rajta kívül szerepelni fog még Dobó Kata, Lengyel Tamás, Lengyel Ferenc, Vida Péter, Járai Máté, Tóth Eszter, Rezes Judit, Haumann Máté és Janklovics Péter is, a rendező pedig az a Zomborácz Virág lesz, akinek legutóbbi filmje, az Utóélet igen sok dicséretet kapott.

 A sorozathoz eddig csak egy ajánlót és a logót láthattuk, de a köztévé most a hivatalos ismertetőt is elérhetővé tette az interneten. A leírást a tovább mögött találjátok.

 Szemlő Róbert elhatározta, hogy fapados légitársaságot alapít, ami nemcsak, hogy menő dolog, de féllegális bevételek tisztára mosására is alkalmas. Egy kábelcsatorna lehetőséget lát abban, hogy a vállalkozás létrehozását egy dokumentumsorozatban örökítse meg, annál is inkább, mivel riportere Szemlő egyik kebelbarátja.

 Bár a csapaton erősen érződik a szakértelem hiánya, Róbert egyre grandiózusabb álmot lát maga előtt. Zsigereiben érzi, hogy ez a cég nemzetközi viszonylatban is megállja majd a helyét. Minden erejével azon van, hogy csapattá, sőt családdá kovácsolja alkalmazottait. Ha kell, ösztönzi, ha kell, fenyegeti, sőt zsarolja is őket. Az ellenőrzések alkalmával azonban együtt igyekeznek elrejteni a hozzá nem értés, az ügyeskedés és a kicsinyes emberi játszmák okozta hiányosságokat.

Forrás: Mediaklikk.hu
Forrás: Desmond Wallace Facebook oldala

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2014.08.25. 17:29:40

Egyelőre szkeptikus vagyok, de remélem, hogy valami jó sorozat sül ki belőle.

Egyébként furcsa, hogy se az Egynyári kalandról, se a Kossuthkifliről eddig semmi infó sincs az egyébként se túl informatív honlapjukon.

A Végzős kezdők pedig halott ügynek tűnik.

Jasinka Ádám 2014.08.25. 17:32:46

@desmondwallace: A Kossuthkifli és az Egynyári kaland tényleg elég titkos, pedig ajánló az utóbbihoz volt a futball világbajnokság alatt, a Kossuthkifli pedig szintén kapott rendesen reklámot.

A Végzős kezdők vagy nem volt elég jó, vagy túl drága lett volna, de persze hivatalosan nem mondanak róla semmit, úgyhogy lehet ezt is csak titkolják.

Jasinka Ádám 2014.08.25. 17:46:56

@desmondwallace: Politika? Nem ismerem ennyire Uszticsot, lehet ez is közrejátszik.

Flankerr 2014.08.25. 20:10:09

@desmondwallace: Én inkább arra tippelnék, hogy vérgagyi/béna lettek a pilot részek.
süti beállítások módosítása