Showder Klub - 13x05 - A 100. adás

2014. május 16. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub saját gyártású szórakoztató műsora bizony nem ma kezdte az ipart és ez sajnos meg is látszik a minőségen. Kicsit megkopott, kicsit poros, de azért, ha kell, még tud olyan részeket hozni, ami bizony azt a régi fényt csillogtatja meg, amivel megkedveltették a magyar nézőkkel ezt a műfajt.

SKSZ4.png

 A századik adáshoz érkezvén a készítőknek és a műsor rendszeres szereplőinek is illő számot vetnie, mivel vannak olyanok, akiknek sikerült fejlődniük, finomítani saját előadásmódjukon és kidolgozni azt a humort, amivel csak ők tudnak szórakoztatni. Míg mások az első részektől kezdve ugyanolyan fordulatszámon pörögnek és ugyanazt a minőséget tudják, megint mások viszont amilyen jól kezdtek amiatt, hogy nem tudtak megújulni sajnos középszerűek lettek. Persze ez mind az ilyen műsorok velejárója, de valahogy az az érzésem, hogy a mára nevet szerző humoristák ugródeszkának használták csak a Showder Klub-ot és valamiért kiszálltak a produkcióból.

SKSZ2.png

 Ez pedig a műsor renoméját rontotta le, amit néha egy-egy jól összeválogatott adás vagy épp különkiadás tud csak feljebb hozni. A legutóbb épp Badár Sándor önálló estje volt az, ami megmutatta, hogy hol is van az a bizonyos léc, és hogy a mostani Showder Klub-os epizódok mennyire messze vannak attól, amit régen tudtak a fellépők. Nem akarom arra kihegyezni az írást, hogy régen minden jobb volt, mert voltak régen is olyan humoristák, akik nem tetszettek, de a kedvencek nagy ritkán okoztak csalódást és összességében jót mulattam a showderes epizódokon. Ez az a faktor, ami nagyon hiányzik az új részekből, mert hiába jó néha egy-két fellépő, ha nem tudnak egy olyan garnitúrát felállítani, ami egyenletes minőséget hozna egy évadban.

SKSZ1.png

 A jubileumi, századik adástól ezért is vártam valami nagy durranást, valami olyan különkiadást, ami tényleg felteszi az i-re a pontot és hoz egy olyan egy vagy másfél órát, ami tényleg tisztelgés a képernyőre került kilencvenkilenc rész előtt. Erre fel kaptunk egy érdekesnek gondolt, de igazából csak semmi extra epizódot, ami ugyan nem volt rossz, de azt éreztem, hogy ez amolyan b-terv lehetett, amit arra az esetre készítettek el, hogy ha nem jönne össze a grandiózus attrakció, akkor le lehessen adni. Mert nem hiszem, hogy az RTL Klub-nál csak erre futotta, hogy megünnepeljék az egyik legrégebbi saját gyártású műsorukat.

SKSZ3.png

 A századik adásban megkaptuk a szokásos díszleteket, egypoénos bejátszásokat régi, ismert jelenetekből és három humoristát az alap gárdából, valamint két, RTL-közeli képernyőst. Nem azt mondom, hogy ez rossz volt, mert meglepetésemre jól szórakoztam és Dombóvári István is viccesebb volt, mint az ebben az évadban megcsinált produkció együttesen, de mégsem ezt a kicsit snassz különkiadást vártam.

 A műsorvezető Kovács András Péter volt, akit kedvelek is, meg nem is, de többnyire azért el szokott találni a humora. Most viszont őt éreztem a legkevésbé viccesnek a fellépők közül. Sőt, nem hazudok, ha azt írom, hogy Aranyosi Péter sem volt formájában és Dombóvári István hozott csak egy szösszenetnyi meglepetést. Összességében azonban nem panaszkodom, mert voltak olyan részei az adásnak, amik tetszettek és a spontán poénokon is nevettem, de ez még mindig nem az a Showder Klub, amire elégedetten bólogatnék.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása