HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014. április 13. - Jasinka Ádám

 A blog új rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovat lesz, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt, képet, videót és szinkronmintát a tovább mögött találjátok.

Brooklyn 99 - Nemszázas körzet

 A FOX új szitkomja nem hazudok, ha azt mondom, hogy a kedvenceim közé lépett, s ezért is örültem annak, hogy a Viasat3 műsorára tűzi. A szinkronhangokról itt írtunk, s akkor azt gondoltam, hogy nem igazán fognak passzolni a szereplőkhöz a kiválasztott színészek, de pozitívan csalódtam, és egy-két hangot leszámítva sikerült visszaadni az eredeti hangulatát. Habár az első két rész magyarul nem szórakoztatott, azért a harmadik megmentette a haza becsületét és kiderült, hogy szinkronnal is vicces ez a rendőrős komédia. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Family Guy

 A Magyarszinkron.hu is ott volt a Family Guy magyar változatának készülésénél és nem csak, hogy fotóztak, de videóztak is a mi legnagyobb örömünkre. A videón munka közben láthatjuk Dolmány Attilát (Stewie) és megtudtunk pár kilusszatitkot is. Például azt, hogy szinkronizálás közben a színészek nem feltétlenül hallják - ha többszereplős a jelenet - hogy mit mond magyarul a kollégájuk. Ez mondjuk érdekes, és sterillé teszi az egészet, de a végeredmény a legtöbb esetben, ahogyan ennél a sorozatnál is remek. Nem tudom, ki hogy van vele, de én szívesen néztem volna tovább.

Botrány és a Jóbarátok

 A Botrány című sorozat harmadik évadában vendégszerepel a Jóbarátokból is ismert Lisa Kudrow, akit a magyar nézők Nyírő Bea hangjával szoktak meg. A bevált recepten pedig nem változtattak az SDI Media-nál és a Botrány szinkronrendezője a színésznőt kérte fel arra, hogy kölcsönözze a hangját a politikusnőt alakító egykori jóbarátnak.

Szinkronos ajánló a Feketelistához

 A szinkronhangokat végre nem csak papíron, vagy képernyőn olvashatjuk, ugyanis a Viasat3 elkészítette a sorozatot reklámozó másfél és egyperces ajánlót, amiből azért kiderül egy s más a magyar változatról. A főszereplő hangválasztásán magam is megütköztem, de az ajánlót megnézve még jobban, mivel Bede-Fazekas Szabolcs passzol James Spader-hez. Ahogyan Pálmai Anna és Horváth Illés is jól megy a két ügynökhöz.

Gran Hotel

 Az M1 is bemutatta - az AXN White után - a spanyol Downton Abbey-nek aposztrofált Gran Hotelt. Az 1900-as években játszódó történethez új szinkront készíttetett a csatorna, ami elég impozánsra sikeredett.

Szinkronhangok: Adriana Ozores (Vándor Éva), Amai Salamanca (Zsigmond Tamara), Yon Gonzáles (Fehér Tibor), Eloy Azorín (Mozer Károly), Fele Martínez (Dózsa Zoltán), Manuel de Blas (Kertész Péter), Pep Antón Munoz (Szersén Gyula), Pedro Alonso (Zöld Csaba), Luz Veldenebro (Majsai-Nyilas Tünde), Marta Larrelde (Bognár Anna), Llorenc Gonzáles (Horváth Illés), Paula Prendes (Pálmai Anna), Iván Morales (Láng Balázs), Alejandro Cano (Gubányi György), Antonio Reyes (Rosta Sándor), Concha Velasco (Martin Márta), Asunción Balaguer (Kassai Ilona)

Szinkronrendező: Ambrus Zsuzsa
Magyar szöveg: Dobos Éva
Mahir Szinkron Kft.

Krízis

 A Krízis című sorozathoz is van szinkronmintánk, amiért köszönet Lengabor-nak.

Szinkronhangok: Gillian Anderson (Náray Erika), Dermot Mulroney (Papp Dániel), Rachel Taylor (Sipos Eszter), Stevie Lynn Jones (Pekár Adrienn), Lance Gross (Bognár Tamás)

Comedy Central és a költészet napja

 A Comedy Central és a Balog Mix szinkronstúdió roppant ötletesen oldotta meg a költészet napi kvázi kötelezőt és a csatornán futó sorozatok főbb szerepelőinek szinkronhangjaival mondattak fel versrészleteket. Az egész szerintem nagyon jól sikerült és öröm látni, hogy ilyenekre is rá lehet venni a magyar színészeket.

Szinkron vagy felirat?

 Az Origo interjút készített a Paramount Channel-lel arról, hogy mire van, mire lehet igénye a magyar nézőknek, a szinkronos produkciókra, vagy a feliratos tartalmakra.

Bogdányi Titanilla és a Hazug csajok társasága

 A színésznő nem rest és Facebook oldalán rendre osztja meg a szinkronos képeket. A legfrissebb a Hazug csajok társaságának második szezonos munka közbeni momentuma, ami azért is érdekes, mert ezek szerint az RTL Klub-nál tervezik a vetítést, amit a múltkor elhalasztottak, mert különben nem szinkronizáltatnák.

BogdányiTitannilaHazugcsajoktarsasaga.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása