Műsorrend-változás: Kikerül a képből a Fókusz, késő estére tolja az RTL Klub a saját gyártásait

2014. február 18. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub is bemutatta, hogy milyen műsorszerkezettel készül a tavaszra, ahogy tette ezt a múlt héten a TV2 is. Az első dolog, amit észreveszünk az új műsorstruktúrán az az, hogy a saját gyártások hosszabb játékidőt kaptak, illetve kitolták a sokak számára kedvelt külföldi sorozatokat késő estére, noha nem olyan későre, mint a TV2-n.

 Abba most ne menjünk bele, hogy jó lépés volt-e száműzni az import sorozatokat abszolút nem nézőbarát műsorsávokba, mert nem egy érvet lehetne felsorolni pro és kontra. Az új műsorrend viszont nagyon is érdekes, hiszen a Fókusz, ami az RTL Klub indulása óta az egyik legnézettebb főműsoridős saját gyártása a csatornának kikerül a Híradó elé. A kérdés pedig az, hogy magában a magazinműsor érdekel-e elég nézőt vagy csak jó utánfutója a hírműsornak. A Fókusz előtt az RTL Klub egy rövid híradót is ad, amivel az lehet a célja, hogy a fontos híreket a csatorna nézőinek elmondják és reklámozzák a későbbi híradót, mondván, ezeket a tényleg fontos hírek, a többi csak sallang, s nem kell a Tények miatt elkapcsolni az RTL Klub-ról.

13:30: Fókusz (ism.)
14:00: Négyen négy ellen (ism.)
14:30: Éjjel-nappal Budapest (ism.)
15:40: Csók és csata
16:50: A gyanú árnyékában
17:53: Híradó
17:55: Fókusz

 A Négyen négy ellen, vagy röviden 4N4LN viszont megkapta a Híradó felvezetését, ami a Tények miatt koránt sem jelenet olyan nagy nézőszámot. Az Éjjel-nappal Budapest viszont hathat a nézettségre, hiszen vannak olyan tévézők, akik, hogy ne maradjanak le a kedvelt műsorukról, sorozatukról a kezdés előtt odakapcsolnak a csatornára, így a felvezetést is megnézhetik.

18:30: Híradó
19:30: Négyen négy ellen
20:05: Éjjel-nappal Budapest
21:20: Barátok közt
21:55: Castle / Glades / Szulejmán / film / A zöld íjász
22:55: CSI: A helyszínelők (ism.) / Életre-halálra / Házon kívül / film / Gyilkos elmék (ism.)

 Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt kapták a főműsoridő legnézettebb műsorsávjait, azokat, ahol tavaly import sorozatokat vetített az RTL Klub. A Barátok közt nézőszámán látszik a legjobban az, hogy később kezdődik, hiszen tavaly 1.4-1.6 milliós nézettséget is hozott, míg idén, a késő esti sávban 1.1-1.3 millió nézőt érdekel. Ez egyfelől bukás, hiszen egy műsornak minden sávban tartania kell a nézőket, de mivel a sorozatnak a biztos nézőtábora a korábbi időponthoz volt szokva, nem biztos, hogy egy másik műsor nem csábított-e el tévézőket, illetve az is lehet, hogy a este kilenc órás kezdés sok embernek egyszerűen késő este van. Másfelől viszont nyeri a műsorsávját és jobb számokat hoz, mint egy import sorozat, és ez utóbbi a lényeg az RTL Klub-nak.

 FRISSÍTVE: A Castle-t majd a Showder Klub váltja, míg a Glades-t A mentalista ötödik szezonjának folytatása.

 A tervezett showműsorok közül a Csillag születik viszont nem indul el, mivel Kolosi Péter elmondása szerint nem sikerült olyan indulókat találni, akikkel érdemes lett volna egy ilyen műsort képernyőre tenni. Ez azt jeleneti, hogy átlagos és közepes produkciókat válogattak, akik között nem nagyon volt olyan, aki(k) köré felhúzhatták volna a műsort. Azonban nem marad az RTL Klub ilyen műsor nélkül, ugyanis képernyőre tűzik a Szombat esti láz ötödik szezonját. A legutóbb, az RTLII-n igencsak jó nézettséget hozó táncos showműsor zsűrijéről, műsorvezetőiről (tippre Ördög Nóra és egy férfi) és versenyzőiről nem tudni semmit.

 Az érdekesség miatt a tovább mögött megtaláljátok a tavalyi műsorrendet, hogy össze lehessen hasonlítani őket, és megnézzük, mi a célja a csatornának.

13:05: Fókusz Plusz (ism.) / Gasztrotúra (ism.) / Trendmánia (ism.) / Havazin (ism.) / Autómánia (ism.)
13:45: Éjjel-nappal Budapest (ism.)
14:35: Fókusz (ism.)
15:20: Bűnös szerelem
16:20: Riválisok
17:15: A gyanú árnyékában
18:30: Híradó
19:15: Fókusz
20:05: Éjjel-nappal Budapest
20:50: Barátok közt
21:25: Csont nélkül / A mentalista / Szulejmán / film / A zöld íjász
22:25: Csont nélkül / A Grace klinika / Házon kívül / film / Gyilkos elmék

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2014.02.19. 18:07:22

Nagyon tanulságos lesz ez az utókor számára.
süti beállítások módosítása