Orosz akciófilm-sorozat jön a köztévére

2014. január 29. - Jasinka Ádám

 Az MTVA csatornái nem egyszer vetítenek olyan sorozatot, amit nem az Amerikai Egyesült Államokban gyártottak, és ez a hozzáállás nekem tetszik. Persze, lehet, hogy az amerikai produkciós cégeknél nincs elővásárlási joguk (mint az RTL Klub-nak és a TV2-nek), és ezért nem is tudnak úgy bevásárolni, mint az országos kereskedelmi csatornák. A közszolgálati adónak marad az európai és ázsiai piac, ami nem feltétlenül jelent rosszabb minőséget.

 A köztévé egyes adójának kínálatát végigzongorázva azt látjuk, hogy adnak ugyan amerikai egyesült államokbeli sorozatot (Elcserélt lányok, The Killing, Everwood), de vetítenek brazil (A múlt fogságában), francia (Párizsi mentősök, Párizsi helyszínelők), ausztriai-német (illetve olasz) (Rex felügyelő), ausztrál (Különleges mentőalakulat) sorozatokat is. Valamint adták a lengyel dráma, Az élet sava-borsa első három évadát.

 Az új sorozat viszont egy 2011-es, négy epizódos orosz bűnügyi akciósorozat, az Orvlövészek célkeresztben. Az angol címén Anti-Snipers egy olyan egykori mesterlövészről szól, aki az orvlövész-vadászok főnöke lett, azaz egy olyan egység vezetője, aminek a tagjai bérgyilkosokra vadásznak. Az ajánló alapján - amit a tovább mögött találtok - nem rossz a sorozat, mondjuk van egy-két színpadias gesztus, de az akciójelenetek jól néznek ki.

 Az érdekesség az a sorozathoz, hogy az MTVA a gyártó céggel 2011-ben kötött szerződést, és akkor azt nyilatkozta az orosz partner, hogy a Duna TV-n mutatják be a díjnyertes szériát. A nyilatkozatból az is kiderül, hogy a magyar közszolgálati csatorna érdeklődik három orosz sorozat és egy táncos reality iránt is, persze lehet, hogy ezen formátumokat nem vette meg az MTVA.

Kép: Mediaklikk.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása