Charlie Harper magyar hangjával forgat Usztics Mátyás

2013. november 29. - Jasinka Ádám

 Az M1 rábólintott, így forgathatják a pilotot a Végzős kezdők című sorozathoz, amiben olyan fiatalok életét mutatják be, akik a tanulmányaik végén járnak, de a hivatásukban még kezdők. Ahogy néztem a sorozat két elemből épül fel, egy katonai és egy rendőri vonalból. Mivel nem sokat konyítok egyik témához se, ezért nagy értekezést nem fogom írni a széria alapötletéről.

 A közszolgálati csatorna amúgy igencsak beerősít, mivel ők az egyetlen olyan magyar tévécsatorna, ami tényleges, heti sorozatot készít. A Hacktion első két, hacker-es évad után jött az epizodikus, nyomozós vonal, ami a harmadik szezonban döcögős volt, de az ötödik évadra összeszedték magukat az írók és egy színvonalat biztosan tudnak, ami a műfaj kedvelőinek tetszetős lehet. A Munkaügyek - IrReality Show talán a közmédia legjobb saját gyártású sorozata, ami a felemás, de inkább pocsék harmadik etap ellenére is zseniális. A 2011-es megújulás sorozataiból eme kettő kapott újabb évados berendeléseket, míg a Szájhősöket és a Marslakókat kaszálta a csatorna.

VK7.jpg

 A jó hír viszont az, hogy habár minisorozat, de impozáns színészgárdával képernyőre kerül a Kossuthkifli, ami Fehér Béla azonos címe regényének a feldolgozása. A Rudolf Péter rendezte sorozatban olyan színészek szerepelnek mint Trokán Nóra, Szacsvay László, Kőszegi Ákos, Haumann Péter, Lengyel Tamás vagy Scherer Péter. Engem ezekkel a nevekkel megvettek, a kosztümös stílus pedig csak hab a tortán.

 Azonban az amerikai mintához hasonlóan a magyar köztévé is rendelt be pilot-ot, azaz olyan epizódot, ami alapján el lehet dönteni, kell-e nekik ez a sorozat, van-e benne annyi potenciál, hogy jó nézettséget tudjon hozni, esetleg el lehessen adni külföldre. A Végzős kezdők Usztics Mátyás szériája és az első két epizódot októberben kezdték el forgatni. A témája mindenképpen hiánypótló, hiszen a Tűzvonalban óta nincs kimondott rendőrős, magyar sorozat, katonai meg az Angyalbőrben óta. A fiatal, számomra ismeretlen színészek (Mettler Emese, Győrffy András, Domáreckájá Júlia, Vida Ádám, Rédei Roland) mellett ismert embereket is láthatunk a sorozatban mint például az alkotó Usztics Mátyást, Tomanek Gábort vagy Czvetkó Sándort. Utóbbi sok tévénéző számára ismerős lehet, hiszen ő Charlie Sheen (Két pasi meg egy kicsi), Nathan Fillion (Castle), James Spader (Boston Legal) vagy Matt Passmore (Glades) magyar hangja. A tovább mögött forgatási képeket találtok.

VK1.jpg

VK2.jpg

VK3.jpg

VK4.jpg

VK5.jpg

VK6.jpg

VK8.jpg

VK9.jpg

VK10.jpg

VK11.jpg

VK12.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása