13/14: Trophy Wife – 1x00

2013. szeptember 08. - Jasinka Ádám

 Az ABC elkezdte feltenni a netre az új sorozatainak első részét, jobban mondva azokat az első részeket, amik alapján megtették a berendeléseket. Mert, ahogy a Trophy Wife esetében is, a tévébe kerülő verzióban lesznek változások, hiszen itt a főszereplő lányát alakító Gianna LePera-t lecserélték egy fiatalabb színésznőre, Bailee Madison-ra. Érdekes lépés, mivel nekem nem volt problémám a lánnyal, igaz, nem is kapott sok lehetőséget bizonyítani egy tipikusan klisés szerepkörben.

vlcsnap-2013-09-08-10h01m18s200.png

 Az alapötlet az, hogy egy kicsapongó életet élő, gyakran bulizó lány szó szerint az ölébe hullik egy férfinak, majd rendesen el is töri a csávó orrát. Ez pedig elég volt arra, hogy egymásba szeressenek, majd össze is házasodjanak. Az írók nem dörgölnek sok minden az orrunk alá, visszaemlékezés formájában gyorsan lezavarják a megismerkedést és a család bemutatását.

vlcsnap-2013-09-08-10h05m14s254.png

 Sejthető volt, hogy nem a magasb gondolatok, és az újító történetvezetés lesz az, amitől (már ha) nézős lesz a Trophy Wife. A berendeléskor is a családban, az ex-feleségekben és az őket alakító színészekben láttam a potenciált, amit hellyel-közzel, de sikerült is kamatoztatni.

 Az első rész történetének megírásakor a biztosra mentek, már látott köröket futottunk újra és sablon volt sablon hátán, de azért mégis szórakoztató volt. Nem mondom, hogy tele van poénokkal, de könnyed darab, aminek a hangulata jó, még úgy is, hogy kilométerekről kiszúrható helyzetkomikumokkal dolgoznak. Attól, hogy mindent bele akartak tenni a készítők az első részbe, attól olyan lett mint egy vígjáték film vágott verziója.

vlcsnap-2013-09-08-10h05m08s191.png

 Szerencsére nem szétvágott, és nem is hektikus a pilot, inkább azt mondanám, hogy zsúfolt. Szinte minden szereplőnek adtak játékidőt és így lényegében pár percenként változott a központi karakter. Lehet, hogy ezzel a pörgéssel akarták érzékeltetni, hogy milyen nagy a család és mennyire élettel teli, de sokszor vakvágányra kerültek. Az iskolás rész például jó volt, pedig ilyet is láttunk már, míg ennek a történetrésznek a megoldása inkább volt sebtében lezárt és klisés, mintsem szórakoztató.

vlcsnap-2013-09-08-10h02m06s168.png

 A szereplők között megtaláljuk a tipikus családi szitkom karaktereket, így van lázadó, tinédzserkorú lány, fantáziáló kissrác, valamint rendkívül érett gondolkodású kisgyerek is. Hármuk közül utóbbi az, aki valamelyest jobb, mint a többiek, de ez a fajta figura se számít akkora újdonságnak a Modern Family Manny-je óta. A gyerekek nem sok vizet zavarnak és meglepetésemre az exek se működtek olyan fokon, ahogy a szereposztás adta volna. A három különböző habitusú feleségben van lehetőség, de a pilotban egy-két poént, vicces helyzetet leszámítva nem sokat látunk ebből a kémiából.

vlcsnap-2013-09-08-10h05m26s128.png

Értékelés: A sorozat berendelésekor, amikor csak az alapötlet és a színészek voltak ismertek, akkor úgy 5 és 6 pont közé lőttem be a szériát. Látva az első részt viszont vegyesek az érzéseim, mert vannak jó pillanatai, és a színészek/karakterek kompenzálják az írók ügyetlenkedését, de az egész valahogy tucatnak tűnik. Tipikus családi szitkom, nem tudom, hogy nézném-e még egyszer a szokásos köröket csak azért, mert impozáns a színészgárda.

4/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása