Hacktion Újratöltve – 2x08 – 30 sec

2013. május 15. - Jasinka Ádám

 A Hacktion Újratöltve második évadának nyolc rész kellet, hogy egy érdekes és jó részt adjon a nézőknek. Persze így is akadtak hibák, kidolgozatlanságok, de egy közepesen összeszedett, érdekes részt láthattunk. Amiért pedig újfent jár a dicséret az a vendégszereplő, illetve majdhogynem első ízben, de jó dialógusokért is.

vlcsnap-2013-05-15-21h27m37s107.png

  • Hív a haza, Bauer ügynök?

 Nem azt mondom, hogy a párbeszédek tökéletesek voltak, de hitelesebbek, természetesebbek és kevésbé hatásrombolóak, mint az előző részekben. A színészi játék is javult, ami lehet a kevesebb szereplőnek, vagy a mostani történetnek köszönhető. Azonban a legerősebb, mind színészileg, mind szerepileg Anger Zsolt, aki az új főnök asszony személyében társa lelt, az ő kettejük élcelődése, interakciói nekem tetszenek.

vlcsnap-2013-05-15-21h25m53s96.png

  • Ez a rendőrség, Péter!
  • Ja? Miért nem szóltál hamarabb?

 Azt látom, hogy ridegebb és feszültebb lett a sorozat hangulata, amit ebben a részben is elrontottak, mondjuk nem annyira, mint az előzőben, a zenével. Nem a minőségével, hanem az oda nem illőségével vannak problémáim, ugyanis hatásromboló egy feszültséggel teli jelenetben könnyedebb háttérzenét hallani.

vlcsnap-2013-05-15-21h28m41s226.png

 A nyolcadik részben egy sorozatgyilkos után nyomozott az osztály. A gyilkos módszere érdekes volt és a karaktere is ki volt dolgozva, ellentétben az előző részek (kivétel az előző rész) bűnözőivel szemben. Lehet, hogy maga Haumann Máté is hozzájárult ahhoz, hogy hitelesebb szereplőt kapjunk. Mindenesetre az ügy érdekes volt. A kivitelezés bicsaklott ugyan, de voltak jó jelenetek, amik tetszettek és az egész rész összeszedettnek tűnt.

 A nyomozás közben kitalálta a csapat, hogy előcsalogatják a gyilkost, aki lefilmezi a tetteit és feltölti az internetre, hát ha el tudják fogni. Azt csinálták, hogy Petra beült egy beszélgetős műsorba, majd az üggyel kapcsoltban adott interjút és elmondott olyan valamit, ami az ellenkezője annak, amit a gyilkos tett. Azt várták ettől, hogy az ideges lesz és valami hibát követ el. De Haumann Máté szereplője elment Petra lakásába és felvette, ahogyan az ágyához lopózik. Ez a dolog kicsit hasonlított A mentalistához, de itt nem lett olyan drámai a történet. Persze annyira csavartak a szálakon, hogy összejött Kornél Petrával.

Értékelés: Ez a rész tetszett. Nem az a hűdejó epizód volt, de Hacktion-szinten kiemelkedő. Anger Zsolt nagyot alakított és tőle a humoros dolgok tényleg viccesek, nem erőltetettek. A poénok, utalások a 24-re jó helyen voltak, a történet szempontjából semleges jelenetekben. A rész végén a hackkelés értelmét nem tudom, mert függőben hagyták. Persze az volt a lényege, hogy hátráltassa az osztályt, de nem volt hatásos annyira. Az epizódon kicsit dolgozni kellett volna még, de összességében úgy látszik kezdenek kiforrni az epizodikus ügyek.

6/10 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása