How I Met Your Mother - 8. évad

2013. május 14. - Flankerr

 Tegye fel a kezét az, aki velem együtt azt hitte, hogy az Így jártam anyátokkal idei évadzárója a nyitó részhez hasonlóan, az esküvőn játszódik majd. A nézőket már a kezdetektől kéjes vággyal számtalanszor átverő írók most is elemükben voltak, csak ez mostanra  már vállalhatatlanul kínos és ciki. Az évadzárót még nem látók számára enyhén spoileres lesz a következő három bekezdés.

himym7.jpg

 Szóval csak lestünk, mint Rozi a moziban. Pedig a Barney-Robin történetszál jó és vicces is volt. A Lilly-Marshall is működött, egészen a legvégéig, amikor a derült égből isteni beavatkozás totálisan béna és gáz kliséje csapott le rájuk, egy mesterséges és valójában tét nélküli cliffhangert az arcunkba tolva. Kedves Carter Bay és Craig Thomas: az arcotokba röhögök, és egy milliméternyi körmöt se áldozok erre a nyáron, nem érdemlitek meg.

himym4.jpg

 Ami ennél is felháborítóbb, ahogy az előbb említett két showrunner bulldózerrel rombolta le azt, amit az előző évad végén oly szépen megalapoztak, és az ideiben felépítettek. Végre lezárták a Ted-Robin szálat, kedvenc építészünk elkezdett egész felnőttes döntéseket hozni, erre BUMMM! Mindezt azért, hogy szerintük ütős legyen az évadzáró, és a legfelkészültebb néző se számítson rá, és tűkön üljön az évadnyitóig. Hát ütnék én is, az írók fejét a forgatókönyvvel pár órán át.

himym6.jpg

 Persze ők is érezték, hogy valamivel kompenzálni kell, és megmutatták nekünk anyut. Igen, az arcát is. Igen, valaki, akit még nem láttunk. És igen, egy századmásodpercre se hiszem el, hogy ez ő volt. Mert ide a bökőt, hogy az évadnyitóban mellé lép az ikertestvére. Vagy 15 másik nő, mert igazából ők egy esernyős mazsorett csapat. Szóval csak szólok előre, hogy nem lepődjön meg senki szeptemberben.

himym2.jpg

 Nagy kár ezért a trehány befejezésért, mert maga az évad egész jó volt. A kiforrott karakterek működtek, végre Barney se viselkedett mintapapucsként, de oltári hülyeséget se csinált. Voltak vicces szituációk, ügyes ötletek: a 22. rész például az elejétől a végéig tökéletes volt, a rész végi végső poénra szerintem senki se számított. Ami egy geg volt, semmi több. Végre kicsit visszatalált a sorozat a kezdeti szép időkhöz, erre arcon csapnak minket egy szívlapáttal..

 A fentiek miatt kivételesen dupla értékelést végzek. Az évad még így is kap egy 7,5/10-et, mert szórakoztató és humoros volt. Az évadzáró pedig 4/10, mert hiába voltak jó részei, én kérek elnézést érte mindenkitől. Ettől még ott leszek a folytatáskor ősszel, de felkészültem a legrosszabbra is. Ezt javaslom mindenkinek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása