2013 fináléi: Two and a Half Men a 10. évad után

2013. május 10. - Flankerr

 A Két pasi meg egy kicsi évad és epizód számban utolérte és lehagyta az ikonikus Jóbarátokat, teszi mindezt már két évada Charlie Sheen nélkül. Óriási nézettsége a múlté, de továbbra is tisztességesen helyt áll a betonkemény csütörtök estéken. Pedig nincs ennél sablonosabb, kiszámíthatóbb vígjáték-sorozat a piacon jelenleg. Mit tud ezután felmutatni, TÍZ évad, és több mint kétszáz rész után?

taahm1.jpg

 A legfőbb titok az, hogy nincs titok. A női vendégszereplők (ebben az évadban például a tiniikon Miley Cyrus és a Nevem Earl Jamie Pressly-je) mellett a stabil főszereplők (Alan és Walden) jó színészi játéka viszi előre a dolgokat. No meg a poénok, amik egy része előre köszön, annyira kiszámítható, de mégis működik. Mert azért akad köztük jó, még ha túl sokat is időznek a szex (egytől sok személyig) körül, viszont ennyi idő után is újat tud vinni az „Alan nálam él ingyen, és sóherebb egy skót bankárnál, Jake buta, mint a föld” témakörbe. Innentől kitérek a most véget ért évadra is, tehát a magyarul nézők számára spoileres leszek a következő két bekezdésben.

taahm4.jpg

 Az állandóság ellenére azért zajlik az élet a malibui házban. Waldent kidobta brit barátnője, Zoey, amit én sajnáltam, mert jó karakter volt, de legalább láthattuk a multimilliárdost megzuhanva. Jake katonaként szolgál, ezért néhány részt leszámítva kifejezetten keveset volt képernyőn. Alan továbbra se jut egyről a kettőre, ráadásul az évad végén még Lindsey is dobta. Berta, a tévé legkirályabb bejárónője újra többet van képernyőn, és ez nagyon jó.

taahm6.jpg

 Aki követi a híreket, már tudhatja, hogy a „fél” pasit, Jake-t saját kérésére lefokozták, és csak vendégszereplőként fog olykor visszatérni a berendelt 11. évadra. Az évadzáróban ennek megfelelően karakterét egy Shakespeare-t is megszégyenítő húzással Japánba küldik (ahol elmondása szerint csak a pizza és a sushi fog neki hiányozni). Szerepelt még Hillary Duff, aki zseniálisan hozta az alkoholista tinipicsát. Nem csoda, hogy Walden inkább a fiatalos nagymamájára gerjedt rá, akit Marilu Henner (Taxi) játszott zseniálisan. Szóval a szeptemberi folytatáshoz (egy évadot írt alá a két főszereplő) megvan a felvezetés.

Értékelésként annyit, hogy a Two and a Half Men kicsit olyan, mint egy feleség/férj húsz év házasság után. Már nincs benne annyi tűz, semmi újat nem mutat, de tudja, mi jó nekünk, és ha hozza magát, akkor az mindent megér. Továbbra is örömmel nézem, mert nekem Ashton Kutcherrel is bejön. Kíváncsi vagyok, hány sorstársam akad széles e hazánkban.

6.5/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása