Nosztalgia: Egy rém rendes család

2013. május 08. - Jasinka Ádám

 Ez a sorozat, talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy számomra a number one. Egyszerűen nem tudok más szitkomot mondani, ami hasonló lenne, mint az Egy rém rendes család. Bármelyik részét, bármikor meg tudom nézni annak ellenére, hogy jó párszor végigpörgettem az epizódjait és kívülről tudom a legtöbbet. A poénok viszont időtállóak, egyszerűen némelyik még mindig üt.

 A főszereplőket nem ismertetném, viszont az érdekes az, amit a Wikipediáról tudtam meg, hogy Al Bundy szerepére először nem is Ed O’Neill-t akarták megszerezni. Látva a sorozatot és azt, mennyire összeforrt a színész a szereppel nem tudom elképzelni, hogy mással is ennyire szeretném ezt. De nem csak Al szerepére voltak keresgélések, mivel eredetileg Peggy-t se Katey Sagal játszotta volna. A casting tökéletességét mutatja az is, illetve a sorozat iránti rajongásom, hogy hiába Modern Family, Ed O’Neill-t gondolkodás nélkül Al Bundy-zom le.

 A másik érdekesség, hogy a két főszereplő kiválasztása után a két gyerekszínészt is lecserélték, mivel a producerek nem voltak elégedettek. Az első rész tehát új színészekkel és módosítás után került képernyőre. Így másodjára került csak képbe Christina Applegate és David Faustino.

 Az Egy rém rendes család nevezhető kult sorozatnak, ugyanis rengeteg olyan jegye van, amit elég csak szóba hozni és már tudja az ember, miről van szó. Gondolok itt olyanokra, mint a WC lehúzása, a cipőbolt, a kanapé, focis történetek, focis beállás és még sorolhatnám.

 Azonban semmit se ért volna ez az egész, ha nem olyan a magyar szinkron, mint amilyen. Nem ismerem annyira a színészek eredeti hangját, de a szerepre tökéletesen választottak. Csuja Imre egyértelműen úgy forrt össze Ed O’Neill-lal, mint a színész a karakterrel. Ahogyan Básti Juli és Kovács Nóra is tökéletesek voltak a szertelen, tipegő vörös hölgy megszólaltatására. A kedvencem még Marcy D’Arcy hangja, Götz Anna, akit ebben a szerepben szerettem meg, nála is remek az összhang a vékony, cincegős hang és a gyakran csirkéhez hasonlított szereplő között.

 Gondolkoztam, hogy leírom melyik a kedvenc részem, de nem nagyon tudok választani, viszont kiemelni igen. Mondjuk a megszokott közegből való kimozdulás miatt az angliai részeket imádom, ahogyan a Supermarket Sweep epizódot is. De mondhatnám azt is, amikor Peggy-nek emlékezet kiesése lesz és takarítani kezd, vagy mikor Al utazni indul és körbezárja a kanapét, vagy a villanykapcsolós rész...

 A sorozat pótlásaként eddig egy sorozatot találtam, a Modern Family-t. Lehet, hogy Ed O’Neill miatt, de egyszerűen ez a sorozat az, ami stílusban, humorban és élvezetben megközelíti a kultikus szériát. A sorozat szinkronjához viszont elmondom, hogy az idősebb színészhez jobban illik Barbinek Péter, mint Csuja Imre. A FOX a nézettség miatt levette a képernyőről az Egy rém rendes családot, sorozatzáró részt pedig nem kapott. Most vitatkozhatnánk, hogy probléma-e, hogy nem lett kerek a történet, de szerintem pont emiatt, a végtelensége miatt is népszerű a Bundy-család.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása