Touch – 2x11

2013. április 30. - Jasinka Ádám

 A második évad hetedik része után újra belenéztem a sorozatba. Az a rész remekül sikerült és felfedeztem benne a sötét tónust és Jack Bauer-t. Így könnyen győztem meg magam azzal kapcsolatban, hogy ennek a résznek is esélyt adjak. Rosszul tettem? Nem. Jó volt a rész? Nem annyira. Sikerült egy közepes részt kifognom, valamint látszik, hogy szerializált a sorozat, mert pár rész alatt is sikerült előre haladniuk a történetben, új szereplők kerültek a képbe.

vlcsnap-2013-04-30-13h34m12s132.png

 A Touch az első évadban erősen epizodikus volt, egy részben pár embert mutattak be, persze voltak visszatérő szereplők, de nem volt egy olyan fő szál, mint a második évadban. Csak közvetve tudok hozzászólni a történtekhez, de érezhető az összeesküvés és valamiféle misztikum, a felsőbbrendűségért való törekvés.

vlcsnap-2013-04-30-13h34m33s83.png

 Kiefer Sutherland ellensége egy cég, az Aster Corps, ami kísérletek végez okos embereken, hogy megfejtsék az isteni számsort. Ezért pedig veszélybe kerül a fia, Jake is. Menekülniük kell, mivel a cég próbálja besarazni Kifer Sutherland karakterét, Martin Bohm-ot, nehogy a rendőrség higgyen neki.

vlcsnap-2013-04-30-13h35m34s166.png

 Olyan jó akciójelenetek, izgalmas, pörgős események nem voltak ebben a részben, mint a hetedikben és ha ezt látom a sorozatból nem biztos, hogy nézném a következő részt, de úgy, hogy ismerem a történetet, nagyjából, és vannak jó jelenetek nem kaszálom a Touch-ot. Persze a csatorna nem biztos, hogy berendeli a harmadik évadot. Ha nem, akkor gondolom lesz a történetnek valami megoldása.

 A szereplők érdekesek. Jake, Martin fia ebben a részben túl különc volt, inkább nevetséges, mintsem komolyan vehető. Az új szereplő, Avram pedig nekem túl lökött. Nem vicces, hanem egyszerű ember, vallásos és úgy viselkedik, mint aki el lenne zárva a társadalomtól. Nekem ők ketten furcsák és ez az epizód ezért sem tetszett annyira, unalmas volt, inkább érdektelen, mikor ők szerepeltek.

 Érdekes, hogy a FOX miatt milyen „sok” 24-ben is szereplő játszik a sorozatban. Kiefer Sutherland-en kívül szerepel még a Mike Novick-ot alakító, valamint a Brian Hastings-szet alakító színész is.

Értékelés: A Touch-nak van egy olyan hangulata, ami vontatottabb, mint az átlag sorozatok, és a 24-hez képest sokkal unalmasabb a történet. Kiefer Sutherland nem Jack Bauer már, a karaktere ebben a részben ellentéte volt az egykori szövetségi ügynöknek, hiszen Jack megtámadta volna a betörőket, Martin pedig elfutott. A sorozat nálam parkoló pályára kerül. Nem izgalmas és nem köt annyira le. Ez a rész pedig különösen unalmasra sikerült.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása