Motive – 1x03

2013. április 22. - Jasinka Ádám

 A kanadai sorozat első két része roppant kellemes meglepetés volt, mind minőségileg, mind felépítésileg. Tudott a rendkívül telített és népszerű nyomozós műfajban újat mutatni. Viszont ennek az újdonságnak van egy hátránya, ami tönkre tudja tenni az aktuális epizódot. És ez a kapkodás. Egyszerűen összecsapottnak éreztem a harmadik részt. Egy jó ötletet sikerült úgy megvalósítani, hogy a történet csavarját a rész végén pár másodpercben elrendezték.

vlcsnap-2013-04-22-19h28m20s212.png

 Nem azt vártam, hogy katarzist váltson ki belőlem, nem. Azt szerettem volna látni, amit első két részben. Hatásos kezdést, már-már Gyilkos elmékbe illő elkövetőt, látványos jeleneteket és kevesebb klisét. Ami jó volt ezekben a részekben azokat hagyták ki az írók a harmadik részből és egy jól indult történetből csináltak egy közepes, erőltetett epizódot. A csavar pedig nem lett volna rossz, a Person of Interest-ben van hasonló ötlet, viszont ott jobban kezelik a szálakat és nem futnak bele abba a hibába, hogy a néző érdeklődését lelohasszák azzal, hogy egyes, a történet szempontjából nem annyira fontos dolgok több játékidőt kaptak.

vlcsnap-2013-04-22-19h30m38s59.png

 Valahogy azt éreztem, hogy na ez is az alaptörténet felvezetése és ez a jelenet is ide illik, a hangulat megteremtésébe, a szerepelők megismertetésébe, mikor már a rész felénél is túl jutottunk. Semmi érdemleges nem történt. Sajnálom, hogy negatív vagyok a sorozattal kapcsolatban, mert a második rész különösképp tetszett, de ebben az epizódban nem volt meg a feszültség és nem láttuk a Motivációt sem, úgy ahogy eddig.

vlcsnap-2013-04-22-19h30m25s197.png

 A vágóképek is csak tessék-lássék voltak megoldva, pedig jól trükköznek a készítők vele. A rendezéssel és a színészekkel sincs problémám, inkább ez a történet volt kevésbé jó. A nyomozásból alig láttunk valamit és a részben a drogkereskedő, a mexikóiakkal üzletelő hapsi abszolút nem volt hiteles. Attól, hogy sportkocsival közlekedik, fenyegetőzik és flegma még nem lesz hihető szereplő.

 A Motive-ot nem fogom csak úgy kaszálni emiatt a közepes rész miatt. Jó jelenetek voltak és tetszik, csak ha egyszer tudnak jó részeket írni, miért kell ilyen, szerintem összecsapott részeket készíteni?

Értékelés: A legjobb jelző a semmilyen. A két főszereplő között sem volt olyan jó most a kémia és a humoruk se volt annyira élcelődős. A fiatal nyomozó srác engem a Dr. Csont-ból Dr. Sweets-re emlékeztet. A sorozat tényleg egy jó kis sorozat, csak ez most nekem nem tetszett.

5/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása