Bosszú – 1x02

2013. március 27. - Jasinka Ádám

 Az ABC szappan operás történetvezetésű dráma sorozata egy kellemes meglepetés. Az m1 ajánlói rendre tetszenek, nem csak a szép díszletek és ruhák miatt, hanem mert felkelti az érdeklődésemet, viszont ennél tovább, azaz hogy nézzem nem jutottam. Az első részt és a második évad első részét láttam és tetszett is, de valahogy nem volt elég érdekes.

vlcsnap-2013-03-27-17h48m13s43.png

 A köztelevízió ajánlói viszont jók és a sorozat színei tetszenek, ezért az első két részt amolyan próbaként megnéztem. Az első rész frissítés volt, és másodjára jobban tetszett, szóval lehet a hangulatom nem volt olyan, hogy értsem és megfogjon a sorozat.

vlcsnap-2013-03-27-17h47m54s127.png

 Az alaptörténet nagyjából hasonló a Monte Cristo grófjához, a főszereplőnő apját koholt vádak alapján börtönbe juttatják, ő maga pedig mivel fiatal intézetbe kerül. Tizennyolc éves korában kiengedik és megtudja, édesapja meghalt és egy dobozt hagyott rá. A dobozban pedig apja naplói illetve pénzzel teli bankfiók szekrénykulcsa van. A főszereplőnő pedig megfogadja, hogy visszamegy oda, ahonnan apját elvitték a rendőrök, oda ahol nyaraltak és megfogadja bosszút áll azokon, akik börtönbe juttatták édesapját.

vlcsnap-2013-03-27-17h49m49s252.png

 Az első rész a sorozat történetének alapjait adja meg és jól csinálja, csak picit érdekesen követhetőek a jelenetek. Az első jelenetben egy eljegyzési partit látunk, majd öt hónappal korábbi eseményekre ugrunk. Ezzel az írók nagyjából belőtték, hogy mennyi idő alatt szeretnének eljutni újra a kezdő jelenthez. A sorozat pedig a bosszúról fog szólni, epizodikusan.

 Az első rész bosszúja ötletes, a második részé kicsit klisés, de tetszett. Az epizodikus része nem a sorozat fő csapásiránya, az átívelő történetek, a szappanoperás jelleg az amiről szól a sorozat. A jó színészek, díszletek és az írók miatt azonban nem egy tucat sorozat, hanem egy minőségi és igényes műsor a Bosszú.

 A szereplők közül, akit kiemelnék az Madeleine Stowe, aki jól alakítja a fellengzős, beképzelt, másokat irányítani képes, gazdag, úri hölgyet, ahogy a sorozatban nevezik Viktória királynőt. A karakterhez sokat ad hozzá Tóth Enikő szinkronja is. A többi szereplő is tetszik, mind a színészek, mind a szerepük jó.

 Emily, a főszereplőnő ügyködése és szervezkedése a bosszút szem előtt tartva érdekes és izgalmas is, a nem fő történetirányok sem rosszak. Érdekes látni, hogy Emily-t a régi barátai, ismerősei nem ismerik meg, ő viszont mindenkire emlékszik, emiatt is vannak visszapillantások, amivel jobban megismerjük a szereplőket.

Értékelés: A Bosszú egy kellemes sorozat, jó színészekkel, szép díszletekben, jelmezekben. A magyar szinkron tetszik, nem ismerve az eredeti orgánumokat illenek a hangok a szereplőkre. A bosszút nem tudom, hány évadon keresztül lehet húzni, de egy idő után unalmas lesz a sokadik embert „megbüntetni”.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása