Nincs kettő séf nélkül – 1x01: Bud Spencer sorozatban

2013. március 07. - Jasinka Ádám

 A két olasz pofozkodó, Bud Spencer és Terence Hill a filmezés után a sorozatok felé vitték tovább színészi tapasztalataikat több-kevesebb sikerrel. A Bud Spencer főszereplésével készült olasz krimi vígjáték sorozat egy kellemes, szórakoztató sorozat, viszont nem több mint egy matinésávban leadható széria.

vlcsnap-2013-03-07-14h41m35s229.png

  • Ez lesz a szerencsenapotok.
  • Mert különben?
  • Mert különben dühbe jövök.

 Az első rész története két részes, így az első rész végén nem is kapunk lezárást a történetre. Ez viszont kicsit unalmassá tette az első részt, nem elég érdekes a történet, és hiába kapjuk meg a szereplők karaktereinek vonalát, azaz ismerjük meg őket az első részben, ki hogyan viselkedik, milyen szerepet szánnak neki, a történetben nincs annyi, hogy két részre elhúzzák. A történet középpontjába nem a nyomozást írták, hanem kicsit a szereplők megismertetését és egy műkincsrablást. Magát a bűnügyi eseményeket nem krimisorozathoz szokva kapja a néző.

vlcsnap-2013-03-07-14h43m08s136.png

  • Látod, külföldi az ajtó. Ma már mindent Kínában csinálnak.

 Az alaptörténet az, hogy Carlo Banci, akit Bud Spencer alakít, egy volt rendőrfelügyelő és éttermet nyit. Azonban személyzetet kell szereznie. Ő viszont úgy gondolja, hogy régi ismerősei, akiket börtönbe juttatott jó alkalmazottak lesznek és szemmel is tarthatja őket, nehogy valami rosszat csináljanak. A szereplők egymás közötti interakciói, fricskái egymás felé jók, viccesek. És ezzel a részével a sorozatnak nincs probléma. Érdekes a történet, amikor nyomozni kezdenek. Nem lehet komolyan venni az egész ügyet, és a rendőrök sem azok a talpraesett, tekintélyt parancsoló emberek. Persze egy krimi vígjáték nem is fog komor, rideg hangulatú jelenetek adni a nézőknek, viszont ettől nem annyira jó a pilot.

vlcsnap-2013-03-07-14h40m09s131.png

 Nézve a jeleneteket nem lehet eldönteni, hogy ez most vígjáték, vagy krimi. A stílusa a Cobry 11-hez hasonlít, nem csak azért, mert mind a kettő sorozat európai, hanem mert mind a kettő könnyed, vicces is, amellett, hogy nyomozós részek is vannak a történetben. Viszont a Cobra 11 nyomozásait komolyabban lehet venni, mint ennek az olasz sorozatnak a bűnügyeit, ami persze ízlés kérdése.

 Amit látva le sem lehetne tagadni, hogy a sorozat szereplői olaszok, az a teátrális kézmozdulatok és testbeszéd. A sorozat szép helyszínen játszódik, és a megvalósítás televíziós, európai szinten nem rossz. A történet az, aminek vannak üresjáratai, és ezért nem izgalmas annyira az első rész.

Értékelés: A humora jó, sőt, tetszik is. Viszont nem tetszik, hogy keverik a krimis történetet a vígjátékok laza karaktereivel, történetvezetésével. Emiatt komolytalan az egész sorozat, inkább vígjáték, mintsem nyomozós sorozat. Az ötlettel sincs baj, ebből ezt lehetett kihozni, és a stílust tekintve jól oldották meg. Könnyed, délutáni sorozat a Nincs kettő séf nélkül, Bud Spencer pedig már nem az a pofozkodó rendőr, akit Piedone szerepében játszott.

4/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása