A főnök - 5x01

2013. január 15. - Jasinka Ádám

 A főnök című sorozat az egyik kedvenc nyomozós sorozatom. A Kyra Sedgwick főszereplésével készült sorozat azon kevés nyomozós sorozatok közé tartozik, aminek nő a főszereplője. Az Amerikai Egyesült Államokban a TNT nevű kábelcsatorna adta a sorozatot, ami 2012 nyarán a hetedik évaddal véget ért. A sorozat színészei a főszereplőnő kivételével tovább dolgoznak a sorozaton új főszereplővel a Major Crimes című sorozaton.

afonok2.png

 Az RTL Klub az ötödik évad első részét a korábbi évadokhoz képest nézettségileg jobb időpontban, tíz órakor adja a Dr. Csont spin off-ja, a Csont nélkül után.

afonok3.png

 Az ötödik évad első részében Brenda Leigh Johnson főnökhelyettest egy gyilkossági ügyhöz hívják, ahol egy családot meggyilkoltak. A helyszínre Brenda késéssel ér ki, úgy ahogy a rossz címre küldött orvos szakértő és Provenza hadnagy. A családból, az férj dolgozik, így ő az egyik gyanúsított, hiszen az egyik szomszéd akkor látta őt munkába menni, amikor a gyilkosság történhetett. Brenda Provenza-t és Flynn-t küldi el, hogy a rendőrségre vigyék a gyanúsítottat.

 A rendőrségen Brendát várja egy újságíró, akivel együtt kell dolgozniuk, hogy a sajtó mit közöljön le az egyes esetekről. Provenza és Flynn az őrsre érve az egyik kihallgató szobában ültetik le a férfit, akit Brenda hallgat majd ki. A férfi nem tudja, hogy a családját meggyilkolták, azonban mikor Brenda elmondja, összeroskad.

 A férfit egy szállodai szobába viszik, hogy ott folytassák a kihallgatás. A kihallgatást az egyik lakásból figyelték a többiek. A férfi elárulta, hogy szeretője volt, de megváltozott, elhagyta a szeretőjét, és a feleségével, gyerekeivel él boldogan. Brenda Flynn-t elküldi a férfi szeretőjéért megtudni, mennyire haragudott a szakítás miatt a férfira.

 Brenda megkéri Provenza hadnagyot, hogy vigye vissza őt autóval a helyszínre, de a hadnagy eltéveszti a címet másodjára is. Mikor indulna a jó címre Brenda rájön, hogy a gyilkosságnál is összekeverhették a címeket. Amikor bekopogtat az ajtón, egy fekete autó áll meg a ház előtt és az ajtó kilépő férfit elviszik. Az FBI egyik védett tanúja lakik a házban.

 Az FBI védett tanúja egy drogterjesztő csoport irányítója ellen tanúskodna, és ezért akarhatták, hogy ne tanúskodjon, de nem jó címre mentek. Brenda az FBI gyanúsítottjáról készült felvételek nézése közben látja, hogy a férfi és barátnője a börtönben beszélgetnek és sóhajtoznak. Brenda a fürdőszobában, a párás tükör törlésekor jön rá, hogy nem egymás miatt sóhajtoztak, hanem azért, mert a beszélgetéskor köztük levő üvegre írta fel a címet a gyanúsított. A barátnője pedig megölte azokat, akiket azon a címen talált, hogy mentse barátját és gyereke apját.

Értékelés: A főnök egy jó nyomozós sorozat. A főszereplőt sokan nem szeretik, nekem pedig az egyik kedvenc női színészem. A sorozat humoros is, ha a történetszálat úgy írják az írók, és Brenda magánélete is szerepel az egyes részekben a nyomozás mellett. Epizodikus sorozat, kedvelhető karakterekkel, akiket az írók jól írtak meg. Az ötödik évad első része jó volt, de nem annyira. Izgalmasabbat vártam, de ötletes rész volt.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása