A Dal - Az Eurovíziós Előválogató

2013. január 14. - Jasinka Ádám

 A Dal című műsor a köztelevízió eurovíziós selejtező műsora. Az első évadhoz képest változtattak a dal kiválasztásának menetén, és a nézettség miatt is több adásban választja ki a zsűri és a nézők, ki képviselje Magyarországot Malmöben.

 A zsűriben Rúzsa Magdi (2007-es eurovíziós versenyző), Walkó Csaba (a 2012-es eurovíziós magyar induló, a Compact Disco frontembere), Csiszár Jenő (rádiós műsorvezető), Rákai Philipp (az m1 és az m2 intendánsa) és Rakonczai Viktor (zeneszerző) vannak. Ők választották ki a beküldött kétszáznegyvennégy dalból a selejtezőn induló harminc dalt.

 A műsor lebonyolítása a következő:

  • Első elődöntő (02.02.) - Tíz dal: hármat a zsűri, hármat a nézők juttatnak tovább.
  • Második elődöntő (02.09.) - Tíz dal: hármat a zsűri, hármat a nézők juttatnak tovább.
  • Harmadik elődöntő (02.16.) - Tíz dal: hármat a zsűri, hármat a nézők juttatnak tovább.
  • Első középdöntő (02.23.) - Kilenc dal: kettőt a zsűri, kettőt a nézők juttatnak tovább.
  • Második középdöntő (02.24.) - Kilenc dal: kettőt a zsűri, kettőt a nézők juttatnak tovább.
  • Döntő (03.02.) - Nyolc dal: négyet a zsűri választ ki, melyből a nézők döntik el, ki induljon az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása